PAO SETTEBELLO

Hrvati dobili svjetske prvake, briljirao Sukno

29.12.2011 u 20:18

Bionic
Reading

U prvoj pokusnoj utakmici u sklopu priprema za Europsko prvenstvo u Eindhovenu (od 16. do 29. siječnja) hrvatski su vaterpolisti u Padovi pobijedili talijanske sa 10:9 (2:1, 4:3, 2:4, 2:1). Europski su prvaci nadjačali kolege sa svjetske smotre

Naš izbornik Ratko Rudić isprobao je sve igrače koje je imao na raspolaganju. Nedostajao je Paulo Obradović, koji zbog lakšega kirurškog zahvata na koljenu nije ni otputovao u Padovu, te Miho Bošković, koji je imao visoku temperaturu.

Četiri pogotka za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, po dva Samir Barač i Nikša Dobud, a preostala dva strijelca bili su Bušlje i Joković.

'Vrlo korisna utakmica visokog intenziteta u kojoj smo mi bili u stalnom vodstvu. Bilo je i određenih slabosti, ali to je i normalno u ovoj fazi priprema za EP', kazao je Rudić.

Godi mu činjenica da su vaterpolisti već drugu godinu zaredom najbolja momčad u Hrvatskoj.

'Nadam se da će biti i treći put. Nadolazeća 2012. najvažnija nam je godina', poručio je najtrofejniji vaterpolski izbornik na svijetu.

Zajedničke pripreme s Talijanima hrvatski su igrači nastavili i jučer. Slijede dva dana odmora, a potom će se Rudićevi izabranici 2. siječnja okupiti u Rijeci. Tri dana poslije u Skopju igraju utakmicu Svjetske lige s Makedonijom.