Tko bi ovo očekivao

Hrvata Bojana Bogdanovića osim Spursa sada žele i Lakersi; već je spremna plaća veća od Modrićeve!

17.06.2019 u 12:13

Bionic
Reading

Ljetna tržnica u najsnažnijom košarkaškoj ligi svijeta NBA-u počinje prvog dana srpnja, a među slobodnim igračima koje želi sve veći broj klubova nalazi se i hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović

Dvije sezone u dresu Indiana Pacersa 30-godišnji Mostarac Bojan Bogdanović odigrao je na visokoj razini, a podatak kako od dolaska u NBA ligu, kada je 2014. postao član Brooklyn Netsa, napreduje u svim segmentima igre s naglaskom na prosječan broj koševa i igru u obrani, čini ga vrlo zanimljivim igračem na ljetnoj tržnici.

Interes za njega pokazalo je nekoliko NBA momčadi koje slažu momčad za play-off, a osim San Antonio Spursa, koji su zahvaljujući treneru Greggu Popovichu poznati kao klub koji izuzetno cijeni europske igrače, pojavila se informacija od strane nekih američkih analitičara kako bi hrvatski reprezentativac Bogdanović mogao završiti u Los Angeles Lakersima. Nakon što je objavljeno kako se LeBronu Jamesu uskoro, nakon velike zamjene igrača, pridružuje jedan od najboljih igrača lige Anthony Davis, postalo je jasno kako čelnici kluba moraju dovesti još nekoliko pojačanja.

  • +14
Bojan Bogdanović - igrač NBA momčadi Indiana Pacers Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DAVID MAXWELL/EPA

No, obzirom da im je ostalo oko 30 milijuna dolara na salary cupu nije nemoguće da se umjesto još jedne super-zvijezde odluče na dva iskusna igrača i u tu priču savršeno se uklapa upravo Bojan Bogdanović koji iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri (18 koševa u prosjeku, šut za tricu 43%).

Podatak kako je Bogdanović ubacio 20 ili više koševa na 32 utakmice te kako je nakon ozljede najboljeg igrača Victora Oladipa odveo momčad u play-off, dovoljan su razlog zašto je tako poželjan. Takav vrhunski šuter s iskustvom, koji uz to igra i jako dobro u obrani te može pokriti više pozicija, idealan je igrač za tandem James & Davis i kako doznaju američki novinari već je ponuda pripremljena.

Očekuje se kako bi Bogdanović na tržištu trebao dobiti između 13 i 18 milijuna dolara po sezoni, a ako mu zaista stigne ponuda Lakersa nema sumnje kako će ga zaintrigirati.

No, isto tako je poznato kako ga čelnici Indiana Pacersa žele zadržati i kako se doznaje već su mu pripremili novi višegodišnji ugovor.

Dok Bogdanović, koji je nedavno sudjelovao na humanitarno-sportsko spektaklu 'Gem Set Hrvatska', trenutačno uživa u godišnjem odmoru borba za njegovim uslugama postala je sve zanimljivija. Kad te traže klubovi kao što su San Antonio Spursi ili Los Angeles Lakersi to je dokaz da si nešto napravio u NBA ligi. A kada Bojan Bogdanović početkom srpnja potpiše novi višegodišnji ugovor postat će najbolje plaćeni hrvatski sportaš u povijesti. Već sada je jasno kako će imati veću plaću čak i od najboljeg nogometaša svijeta Luke Modrića koji zarađuje oko 10 milijuna eura po sezoni.

  • +3
Modrić, Kovačić, Perišić i Bogdanović zaigrali tenis na Šalati Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL