BOGDANOVIĆ I ČUDNA UTAKMICA

Hrvat u NBA-u oborio rekord star 56 godina pa ga prestrašila – gorila!

08.03.2017 u 10:52

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović s 29 koševa bio je najbolji strijelac Washingtona u gostujućoj pobjedi nad Phoenixom 131:127, a usto je postavio jedan klupski rekord. Ali to nije sve - u jednom trenutku doživio je šok zbog maskote ili točnije gorile koja je skočila na parket za vrijeme igre

Nakon još jedne velike pobjede Washingtona – u kojoj je bilo puno uspona i padova obje momčadi – te još jedne sjajne partije Bogdanovića naš je košarkaš iskreno rekao:

>> Nova briljantna NBA večer preporođenog Bojana Bogdanovića!

'U Europi sam odigrao puno čudnih utakmica, ali ova je stvarno bila jako čudna', kazao je 27-godišnji košarkaš koji je utakmicu završio s 29 koševa uz šut iz igre 5-9 te nepogrešivo gađajući slobodna bacanja 16-16, a usto je imao devet skokova. U klupskoj povijesti, koja traje još od daleke 1961., dakle punih 56 godina, niti jedan igrač Bulletsa (tako se klub zvao do 1997.) te kasnije Wizardsa nije pogodio svih 16 slobodnih bacanja. Eto, našem košarkašu to je uspjelo nakon svega dva tjedna u novom klubu otkako je napustio Brooklyn Netse.

Ako tome dodamo podatak da je Bogdanović prošle sezone s 44 ubačena koša protiv Philadelphije izjednačio rekord legendarnog Dražena Petrovića iz 1993. (protiv Houstona), nema sumnje da će u srpnju, kada će službeno postati slobodan igrač, njegovom menadžeru na stol dolaziti ponude od kojih boli glava. Spominje se da će mu neke momčadi moći ponuditi između 70 i 80 milijuna američkih dolara za sljedećih pet sezona, čime će Mostarac svoju ukupnu zaradu iz Reala, Cibone, Fenerbahčea i Brooklyna zaokružiti na 100 milijuna dolara!

Međutim, u utakmici između Phoenixa i Washingtona dogodio se i jedan bizaran slučaj vezan uz maskotu i našeg košarkaša. Naime, maskota Phoenix Sunsa, gorila, u jednom trenutku utakmice bacila se u reket odmah pored zbunjenog i vidno prestrašenog Bogdanovića kako bi pokupila štap za bubanj koji se slučajno našao na podu. Brza i atraktivna reakcija gorile brzo se proširila društvenim mrežama…

'Znam da će ovo vjerojatno završiti u emisiji 'Shaqtin' a Fool', ha, ha. Naravno da sam se uplašio jer u prvi tren sam pomislio kako je u teren uletio jedan od dječaka koji brišu parket, a kada sam se okrenuo, ugledao sam gorilu, ha, ha', kazao je nakon utakmice dobro raspoloženi Bogdanović, dok su mu novinari pokazivali ovaj bizarni video.

What is the Phoenix mascot doing? 🙈

Objavu dijeli CSN MID-ATLANTIC (@csnma)