Ne žele Hezonju

Hrvat u kultnom dresu Dražena Petrovića nije se javio izborniku, ali ovakve uvrede od navijača Portlanda nije očekivao: Užasan je!

18.12.2019 u 12:16

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja, koji je u NBA ligu stigao 2015. godine kao peti izbor na draftu, proživljava teške dane u momčadi Portlanda

Od dolaska u NBA ligu 24-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja našao se na udaru kritika jer od njega su svi analitičari i treneri očekivali iskorak. Prve tri sezone odradio je u Orlandu, gdje je tek povremeno pokazao svoj potencijal, a prošlu sezonu u dresu New Yorka obilježili su povremeni bljeskovi uz nagalsak kako je najbolje utakmice odigrao pred kraj sezone kada je momčad bila u problemima zbog nekoliko ozlijeđenih igrača i kada nije bilo pritiska na rezultat.

No, kada je ljetos potpisao za Portland mnogi navijači tog kluba ponadali su se kako će 204 cm visoki Mario Hezonja biti važan igrač koji će ulaziti s klupe, ali sudeći po početku sezone dogodilo se suprotno. Pogotovo nakon dolaska u klub veterana Carmela Anthonyja čime je uloga Hezonje postala – zanemariva.

Ukratko, najžešći navijači Portlanda ne žele više gledati Hezonju u dresu Blazersa i brutalno su se na društvenim mrežama okomili na njega iako su ga ti isti navijači hvalili nakon nekoliko odlično odigranih utakica u predsezoni:

'Užasan je, najlošiji košarkaš ikada! Ili 'Hezonja je vjerojatno najlošiji NBA igrač kojeg sam u životu vidio. Može li on išta napraviti kako treba?' samo su neki od komentara na račun igrača koji je dolaskom u Portland izabrao dres s brojem 44 u čast Draženu Petroviću koji je nosio taj broj na početku svoje NBA pustolovine 1989. godine.

Time je Hezonja želio senzibilizirati navijače Portlanda, ali i poslati poruku kako će se boriti za svaku minuti i uvijek – kao i legendarni Dražen – davati sve od sebe na parketu. Sigurno tako nešto nije očekivao...

No. Sudeći po njegovu učinku zasad ga ne ide, a nema ni povjerenje trenera Terryja Stottsa.

Nakon posljednjih nekoliko utakmica Hezonja se našao na udaru navijača Portlanda kao nikad dosad što mu vjerojatno nije najbolje sjelo. Njegov prosjek u sezoni trenutačno je 4,3 koša i 4,4 skoka za 16,8 minuta provedenih na parketu.

'Čovječe, Mario Hezonja se od igrača koji je u New Yorku upisao triple-double, koji je blokirao LeBronov šut za pobjedu, ovdje u Portlandu pretvorio u igrača koji ne zna igrati košarku', komentar je jednog navijača koji najbolje opisuje što misle o hrvatskom košarkašu koji je cijelog ljeta naporno radio na svojoj igri kako bi svima dokazao koliko vrijedi.

Je li negdje pogriješio ili je sve što mu se trenutačno događa splet okolnosti pokazat će vrijeme.

Ako tome dodamo da se još nije javio telefonski izborniku hrvatske košarke reprezentacije Veljku Mršiću, iako mu je to ljetos na Ljetnoj NBA ligi u Las Vegasu obećao, nije teško doći do zaključka da mu se ne igra za Hrvatsku.

'Hezonja mi se uopće javio i to je sve što imam reći na tu temu', kratko je za tportal znakovito kazao Mršić.

Što je tome razlog zna samo on, ali sada kad su mu već u prosincu navijači Portlanda poručili da ga ne trebaju ima itekako razloga za brigu. I za pronaći novu motivaciju.