Musa u top formi

Hrvat kojeg izbornik Dalić ipak nije stavio na širi popis reprezentacije zabija kao stroj u dresu Benfice!

07.11.2022 u 13:36

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Petar Musa, koji je kao 20-godišnjak napustio NK Zagreb, igra u sjajnoj formi za portugalsku Benficu

U novoj pobjedi Benfice, koja je i 12. kolu portugalskog prvenstva slavila na gostovanju kod Estorila 1:5, mladi 24-godišnji Petar Musa našeo je protivnika u 25. minuti.

Dodajmo kako je ovo bila šestu uzastopna pobjeda Benfica koj adrži prvo mjesto na ljestvici, a Musi je to bio treći gol u prvenstvu.

>> Zlatko Dalić imao je dobar razlog što je kasnio s objavom popisa igrača za Svjetsko prvenstvo; ipak ima iznenađenja

I ne samo to. Za Musu je ovo bila ukupno treća utakmica u nizu u kojoj se upisao u strijelce te je – ako se računaju sva natjecanja – trenutačno na učinku od pet zabijenih golova.

Ono što je mnoge zaintrigiralo jest činjenica kako se Musa nije našao na širem popisu izbornika Zlatka Dalića na kojem su se od napadača našli Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja i Antonio Mirko Čolak.

U tako jakoj konkurenciji očito nije bilo mjesta za Musu čiji je golgeterski niz počeo tek nakon što je Dalić objavio spomenuti popis. Moguće je da ga je upravo taj popis dodatno motivirao...

Također treba reći kako Dalić i HNS prate Musu koji je ranije dobio poziv za utakmice Lige nacija protiv Danske, Austrije i Francuske u lipnju, ali kao što je poznato zbog ozlijede se morao ispričati. No, sada je ozljeda prošlost, a u međuvremenu je dres Boaviste – u kojoj ej zabio 11 golova prošle sezone – zamijenio za onaj velikana Benfice koja ga je platila pet milijuna eura.

No, ako ovako nastavi nema sumnje kao će se Musa vrlo vjerojatno brzo naći na novom popisu A reprezentacije.

??

Standings provided by Sofascore