BOGDANOVIĆ TRAŽEN

Hrvat broji zadnje dane u New Yorku; stigla ponuda iz glavnog grada SAD-a

21.02.2017 u 15:36

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, sudeći prema glasinama bliskim menadžerima u NBA ligi, broji svoje posljednje dane u Brooklyn Netsima koji su ga ponudili na tržište jer ove godine neće vidjeti play-off, a našem igraču u mu u ljeto ističe ugovor

Čelni ljudi Brooklyn Netsa, koji su prijašnjim poslom s Boston Celtiscima ostali bez visokih izbora na NBA draftu, na sve načine pokušavaju sklopiti posao u kojem bi svoje najskuplje i najučinkovitije igrače poslali u drugi klub u zamjenu za buduće izbore drafta u prvoj rudni uključujući i onaj u lipnju 2017. koji će biti prepun talentiranih igrača.

Zasad je 27-godišnji Bogdanović, koji ove sezone ubacuje nešto manje od 15 koševa po utakmici, najbliži Washington Wizardsima kojima je potreban dobar šuter uz sjajnog playmakera Johna Walla koji se dosad oslanjao većinom na vanjski šut Bradleyja Beala. Uz Cleveland Cavalierse koji su trenutačno vodeća momčad Istoka (39-16) odmah iz njih su Boston Celticsi (37-20) i Washington Wizardsi (34-21) od kojih se očekuje da do četvrtka značajno pojačaju svoje rostere.

Po posljednjih informacijama posao za Bogdanovića je vrlo blizu realizacije, a hoće li Mostarac postati stanovnik glavnog grada SAD-a doznat ćemo do četvrtka 23. veljače (21 sat po hrvatskom vremenu).

S obzirom na to da Bogdanović ima relativno malu plaću (3,573,020 dolara) čelnim ljudima Netsa ipak je najvažnije što bolje odraditi posao kada je u pitanju centar Brook Lopez koji u prosjeku ubacuje 20.8 koševa te uz to ima 5.2 skoka. Za Lopeza mogu dobiti jako puno jer mu ugovor ističe u ljeto 2018. godine, ali problem je njegova visoka plaća (21,165,675 dolara!).

Čak nije nemoguće da Brook Lopez završi upravo u Boston Celticsima kojima bi takac centar značajno poboljšao izglede u play-offu i vjerojatnoj borbi protiv Cleveland Cavaliersa u finalu Istočne konferencije.

Bojan Bogdanovic 26 Points