VELIKI BORAC

Hrabre riječi teško bolesnog Klasnića dirnule su Njemačku!

29.12.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Iako mora triput tjedno na dijalizu i sve se potpuno promijenilo nakon što mu je po treći put otkazao bubreg, Ivan Klasnić kaže da svejedno pokušava uživati u životu...

Njemačka javnost zabrinuta je za 36-godišnjeg bivšeg hrvatskog reprezentativca koji u iščekivanju transplatacije bubrega teško bolestan ulazi u 2017. godinu.

Klasniću je bubreg otkazao treći put. Nakon dvije transplantacije, prve za koju mu je 2007. godine bubreg dala majka Šima, no njegov ga je organizam odbacio, te druge za koju je donor bio njegov otac Ivan, ponovo čeka na donatora. Budući da je organizam stvorio antitijela na obiteljske donore, njegov brat Josip, iako je kompatibilan davatelj, ne može mu dati svoj bubreg, već treba pronaći donatora koji nije iz obitelji. Zbog svega toga Klasnić od siječnja ove godine čak tri puta tjedno odlazi na dijalizu.

'To je nešto što na čovjeka snažno i u potpunosti utječe. No, ja sam mentalno vrlo jak i želim unatoč svemu i dalje uživati u životu,' hrabre su riječi Ivana Klasnića za NDR koje su prenijeli i brojni drugi ugledni sportski mediji u Njemačkoj.

Ivan sada razmišlja o povratku u domovinu svojih roditelja, kako bi lakše pronašao rješenje za svoje zdravstvene probleme:

'U Hrvatskoj bih bubreg možda lakše našao, jer se tamo donira više organa.'

Bivši igrač Werdera, Boltona i Nantesa zbog zdravstvenih je problema prekinuo profesionalnu karijeru, no još amaterski igra pa je nedavno zabio čak sedam golova na jednom malonogometnom turniru. Najtežu pak bitku u životu tek treba dobiti...