podbadanje španjolca

Honda svoju utrku za pamćenje u Formuli 1 proslavila provociranjem Fernanda Alonsa

29.07.2019 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon što je Max Verstappen pobijedio, a Danil Kvjat osvojio treće mjesto na Velikoj nagradi Njemačke, Honda koja je ostvarila svoj drugi trijumf u hibridnoj eri prisjetila se načina na koji ju je podcjenjivao Fernando Alonso…

Projekt Honda u Formuli 1 definitivno je zaživio ove sezone. Iako je japanski proizvođač motora loše započeo hibridnu eru i dugo kaskao za Mercedesom, Ferrarijem i Renaultom, prelaskom iz McLarena u Red Bull definitivno je dostigao rivale i polako stižu nagrade za naporan rad.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Max Verstappen u Austriji je donio Hondi prvu pobjedu od povratka u elitno automobilističko natjecanje, a još veći trijumf dogodio se Japancima ove nedjelje u Njemačkoj.

Naime, ne samo što je Verstappen ponovo pobijedio, već je i Danil Kvjat za volanom Tora Rossa završio na postolju također s Hondinim motorom, što je najbolji rezultat B momčadi 'bikova' još od pobjede Sebastiana Vettela u Monzi 2008. godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Zanimljivo, Honda je na Twitteru proslavila ovaj trijumf provocirajući Fernanda Alonsa koji je svojedobno usred Japana nazvao njezinu pogonsku jedinicu 'GP2 motorom', po nižoj kategoriji natjecanja koja se danas naziva Formula 2.

'Ponovo je to napravio! To je GP2 pobjeda u 2019. godini,' poigrali su se Japanci riječima nakon što je Verstappen prvi prošao ciljem, naglašavajući da se radi o drugom trijumfu sezone.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Ovi uspjesi mogli bi zadržati Hondu u Formuli 1 i u budućnosti, no mnogo će ovisiti i o novim pravilima koja stupaju na snagu 2021. godine i moraju nužno izjednačiti konkurenciju na vrhu…