postoje i kazne ako se zaraze

Hokejaši kao primjer svima ostalima; iz NHL-a poručili kako da će očekuju 98 posto igrača biti cijepljeno prije nove sezone

18.09.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Zamjenik povjerenika NHL-a Bill Daly kaže kako očekuju da će do početka nove sezone 98 posto igrača biti cijepljeno

Zamjenik povjerenika američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL Bill Daly izjavio je kako liga očekuje da će do početka nove sezone zakazanog za 12. listopada čak 98 posto igrača biti u potpunosti cijepljeno.

Prema jednostavnoj računici, to znači da bi samo 15-ak igrača ostalo necijepljeno.

'Naravno da želimo da svi budu cijepljeni iako su nam događanja posljednjih mjeseci pokazala kako niti to ne jamči kako se neće zaraziti', izjavio je Daly.

Kao i u svim drugim sjevernoameričkim profesionalnim sportskim ligama, niti u NHL-u od svojih igrača nisu tražili obavezno cijepljenje, no izdali su posebna pravila za cijepljene i necijepljene igrače. U slučaju zaraze necijepljenih igrača, klubovi ih mogu suspendirati te im ne isplatiti plaće za neodigrane utakmice.

S druge strane, zaraza kod cijepljenih igrača tretirat će se kao hokejaška ozljeda.

Treneri su, pak, obavezni cijepiti se. Tako su nedavno Columbus Blue Jacketsi otpustili pomoćnog trenera Sylvaina Lefebvrea jer se nije želio cijepiti, dok je pomoćni trener San Jose Sharksa Rocky Thompson morao odstupiti sa svoje dužnosti jer nije mogao primiti cjepivo iz zdravstvenih razloga.