Brine ih Koronavirus

Ovo bi moglo označiti pravu katastrofu; Premier liga brani igračima da odu nastupati za svoje reprezentacije i ugrožava kvalifikacije za SP

24.08.2021 u 22:40

Bionic
Reading

Premier liga ima čak 60 igrača koji neće moći nastupati za svoje reprezentacije

Engleska nogometna Premier liga neće pustiti na reprezentativne utakmice one igrače iz svojih klubova koji bi trebali u rujnu igrati kvalifikacijske susrete za odlazak na Svjetsko prvenstvo u zemljama koje su na britanskoj crvenoj listi za putovanja zbog opasnosti od zuaraze koronavirusom.

Iz lige su takvu odluku obrazložili time što bi igrači koji bi putovali u zemlje s crvene liste po povratku u klubove morali u samoizolaciju u trajanju od deset dana te bi morali propustiti najmanje dvije utakmice.

Prema navodima Premier lige, gotovo 60 igrača bi trebalo putovati u 26 zemalja koje se nalaze na crvenoj listi.

'Premier liga je danas jednoglasno odlučila kako neće puštati igrače na reprezentativne utakmice u zemlje s crvene lsite. Održani su opsežni razgovori i s Engleskim savezom i s Vladom kako bi se pronašlo rješenje, ali na snazi ostaje zabrinutost za javno zdravlje vezano uz putnike iz zemalja koje su na crvenoj listi i to bez iznimke', objavila je Premier liga.