ODLAZAK IZ BEČA

Hoće li se Nenad Bjelica skrasiti u Splitu?

18.02.2014 u 11:53

Bionic
Reading

Nenad Bjelica je ostavio dubok trag u Austriji Beč, ali među nogometnim trenerima jasna je podjela na one koji su dobili otkaz i one koji će ga tek dobiti

Austria je zahvalila legendi NK Osijeka na suradnji i uvođenju u Ligu prvaka... Uručen mu je otkaz jer je nakon poraza u derbiju od Rapida uzeo sam bod kod kuće Wiener Neustadtu i skliznuo na peto mjesto ligaškog poretka.

Njegovu sudbinu u isto je vrijeme dijelio i najiskusniji kolega u povijesti domaćeg natjecanja Stanko Mršić. Izgubio je od Hajduka i Dinama sa po 2:1 i u klubu su procijenili da momčad koju su složili vrijedi više... Također su na petom mjestu, i traže novo rješenje.

Splitski kuloari kao najelegantnije rješenje spominju dovođenje Luke Bonačića, no iskusni splitski trener nedavno je po treći put postao trenerom iranskog Mes Kermana. Ostane li možda najuspravniji gard među hrvatskim trenerima u Iranu, Split bi trebao pristupiti Nenadu Bjelici. Osječanin je u austrijskom nogometu proveo posljednjih 10 godina, a Split je jedan od rijetkih projekata koji veća trenerska imena mogu vratiti u Hrvatsku. Nikakvih potvrda nema, ali logično je da Split u svojoj 'potjeri' za trenerom za stav pita i Bjelicu. Ako ništa drugo, dokazao je da zna srušiti Dinamo a to je u Splitu uvijek dobrodošla referenca.