2017_World_Handball_Championship_Logo

NA KORAK DO SENZACIJE

Hoće li se dogoditi nezamislivo finale Hrvatska protiv Slovenije!?

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak će protiv Norveške pokušati izboriti nastup u finalu Svjetskog prvenstva, a dan ranije Slovenci igraju s Francuskom. Može li se dogoditi okršaj za zlato naših protiv susjeda u koji nije vjerovao baš nitko?

Hrvatsku ponovo trese rukometna euforija nakon impresivne pobjede protiv Španjolske u četvrtfinalu i ulaska Babićevih izabranika u borbu za medalje.

Naši će u petak odmjeriti snage sa starim mušterijama Norvežanima, a iako Bergeovi izabranici na ovom prvenstvu igraju fantastičan rukomet, definitivno se imamo pravo nadati novoj pobjedi i plasmanu u veliko finale, prvom ove hrvatske generacije.

No, može li se dogoditi još veća senzacija pa da Hrvatska u tom finalu zaigra protiv susjedne Slovenije? To bi bio zaista senzacionalan rasplet Svjetskog prvenstva.

Slovenija koju vodi izbornik Veselin Vujović najugodnije je iznenađenje turnira. Na putu do polufinala sredila je Rusiju i iskoristila posrtaj Njemačke protiv Katara i zatim prošla pokraj Šarića, Capotea i ostalih Riverinih legionara.

Poput Norvežana, Slovenci imaju mladu reprezentaciju koja igra brz i moderan rukomet, a Vujović ih je naučio igrati čvrstu obranu koja je u stanju namučiti svakog. Najviše pogodaka zabio je na ovom turniru Gašper Marguč, a svidjeli su se mnogi igrači, poput Mačkovšeka, Janca i Doleneca.

'Ne mogu vjerovati da smo u polufinalu. Naše kontre su protiv Katara napravile razliku, jer smo brzi i u stanju smo zabiti mnogo golova. Jako sam sretan i jedva čekam utakmicu protiv Francuske,' izjavio je Zagrebov Slovenac Darko Cingesar.

Protiv Dinartove Francuske Slovenija definitivno nije u ulozi favorita, ali nije baš ni potpuni autsajder, jer i luđa iznenađenja su se događala na ovom turniru.

'U našoj reprezentaciji postoje dva pravila. Prvo je da Vuja uvijek ima pravo, a drugo da ako nešto nije jasno da se vratiš na prvo pravilo. Tako najbolje funkcioniramo,' citiraju slovenski mediji Veselina Vujovića koji će zasigurno učiniti sve kako bi u četvrtak šokirao rukometni svijet i protiv Karabatića i društva ostvario jednu od svojih najvećih pobjeda u karijeri...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal