NIJE DOBRA IDEJA

Hoće li Mandžo i Torres ikad više igrati zajedno?

17.02.2015 u 10:32

Bionic
Reading

Diego Simeone pokušao je po prvi put ove sezone od prve minute krenuti sa svoja tri glavna ofenzivca, ali ta se formacija pokazala potpuno neuspješnom…

Atletico je porazom kod Celte gotovo ispao iz borbe za naslov prvaka, a Diego Simeone pokazao je da nije svemoguć i da neke njegove taktičke varijante ne prolaze.

Krenuo je Argentinac u Vigu s trojicom najjačih napadačkih aduta: Mandžukićem, Torresom i De Griezmannom, po prvi put od prve minute. Ta se taktička varijanta pokazala neuspješnom, a u drugom dijelu Torres je odmah morao na klupu, a umjesto njega pokušao je trener stvari popraviti sa Canijem. Nije upalilo, a Celta je s dva pogotka spustila crveno-bijele na zemlju, koji su tjedan dana prije pregazili Real na Calderonu.

'Izgubili smo 45 minuta zbog krivih odluka. Nije kriv Fernando, nego što nismo dobro uravnotežili pozicijski ekipu,' priznao je svoju pogrešku Diego Simeone, a španjolska Marca se pita dolazi li kod Atletica do prevelikog opuštanja nakon pobjeda nad Realom. Naime, ove sezone tek su jednom uspjeli pobijediti u sljedećoj utakmici, a sredili su vodeću momčad Primere i u Superkupu i u Kupu i dvaput u prvenstvu.

Što se suradnje Mandžukića i Torresa u napadu tiče, Simeone se sada uvjerio da ta varijanta ne odgovara stilu igre ekipe i nećemo ju još mnogo puta vidjeti. Udarna opcija ostaju Mandžo i De Griezmann, a Fernando će svoju priliku tražiti u rotaciji…