TRIO U RASKORAKU

Hoće li Mamić morati miriti Štimca i Šukera?

18.12.2012 u 12:11

Bionic
Reading

Je li uistinu na relaciji Šuker - Štimac došlo do 'iskrenja' i je li odnos između čelnih ljudi hrvatskog nogometa zahladio?

Naime, svi se još sjećamo kako su početkom srpnja Davor Šuker, kao novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza te Igor Štimac kao novopečeni nasljednik Slavena Bilića na izborničkoj klupi, u glas poručili - 'radimo za dobrobit hrvatskog nogometa s ciljem da se plasiramo u Brazil'.

Međutim, kako pišu Sportske novosti, nešto manje od pola godine kasnije, odnos između dva bivša suigrača, očito je nešto 'hladniji', jer Davor Šuker propustio je doći na humanitarnu akciju Vatreno srce, ali i na dodjelu Vatrenih krila, to jest proglašenje najboljeg hrvatskog igrača u režiji Kluba navijača Uvijek vjerni, akcije kojima je pohodio Igor Štimac.

'Šuker je u Londonu, ostali uglavnom na odmoru ili na putu, zato se nisu mogli pojaviti', riječi su kojima je Štimac pokušao opravdati Šukera.

Naravno, to nije (jedini) pokazatelj narušenih odnosa, jer prije par tjedana Šuker je javno upozorio Štimca zbog uplitanja politikantstva u nogomet, to jest Štimčevih poziva oslobođenim generalima Gotovini i Markaču.

Ako se tvrdnje kojima raspolažu Sportske novosti pokažu točnima, bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati nominalno prvi čovjek hrvatskog nogometa - Zdravko Mamić. Naime, zna se da je upravo on inzistirao da Šuker zamijeni Markovića u Kući nogometa, ali je i zagovarao Štimčev dolazak na reprezentativnu klupu.

Da se ova situacija dogodila u vrijeme poraza od Švicarske u kolovozu, jasno je da bi 'palac dolje' bio usmjeren prema Štimcu. No nakon tog poraza, ali i preslagivanja kockica unutar momčadi, u kojem sve značajnije mjesto dobivaju i Mamićevi igrači - jasno je da Igor Štimac ima barem jedan posto veću podršku nego Davor Šuker.

Međutim, sigurno će Mamić iz Londona naručiti posebne božićne poklone za obojicu te će od Nove godine iz Rusanove stizati ljepši tonovi. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog zajedničkog interesa - a to je plasman na SP u Brazil.