SAMO ŽELI POBJEDU

Hoće li Josip Juranović zamjeriti Luki Modriću ovu 'izdaju'? Sjećamo se reakcije Sergija Ramosa

03.11.2022 u 20:05

Bionic
Reading

Na europskom prvenstvu 2016. godine, u Bordeauxu Hrvatska je s 2:1 svladala tadašnjeg aktulanog prvaka Europe Španjolsku i na veliko iznenađenje mnogih osvojila prvo mjesto u skupini. Jedan od junaka te utakmice bio je vratar Danijel Subašić, a iako nije igrao ključnu ulogu odigrao Luka Modrić

Ključni trenutak zbio se u 71. minuti, kada je Sergio Ramos zapucao penal ili bolje rečeno kada mu ga je obranio Danijel Subašić. Ali, prije tog penala, dogodilo se nešto zanimljivo. Modrić, koji je sjedio na klupi, preko tadašnjeg kapetana Darija Srne je poslao poruku našem vrataru kako Ramos izvodi kaznene udarce. Jer Modrić i Ramos u to su vrijeme bili suigrači u Realu. Subašić ga poslušao i - obranio.

Nakon utakmice Ramos je naravno došao do Modrića i prilično žestoko mu objasnio kako nije postupio korektno. Ali, tko ga pita? Onaj tko gubi, ima se pravo ljutiti.

No, da je Modriću bila bitno jedino momčad za koju tada igra, vidjeli smo i u srijedu, na utakmici njegovog Reala i Celtica.

Samo da podsjetimo, Modrić je u toj utakmici zabio prvi gol te postao najstariji igrač Lige prvaka koji je zabio s 'bijele točke'. A kasnije je pomogao i svom golmanu, Thibautu Courtoisu, da zaustavi kazneni udarac Josipa Juranovića.

Kako su lijepo snimili gledatelji s tribine, Modrić je sugerirao belgijskom golmanu na koju će stranu pucati Juranović, Modrićev suigrač iz reprezentacije, pa se Courtois u tom smjeru i istegnuo.

Doduše, možda Modrić nije bio svjestan činjenice da će Hrvatska i Belgija ubrzo igrati na svjetskom prvenstvu, a s ovom informacijom sigurno je 'uskratio' Juranoviću mogućnost da možda baš ona puca penal.