SAMO U HRVATSKOJ

HNS usred sezone promijenio pravila i sve skrio od javnosti

24.11.2016 u 22:39

Bionic
Reading

Izvršni odbor HNS-a još je 18. listopada izglasao promjene Propozicija natjecanja MAXtv Prve lige, potiho je povećao kvotu stranaca izvan EU s dosadašnjih šest na osam

U državi u kojoj živimo već smo naučili kako je moguće baš sve, posebice u politici i u sportu. Prije svega u vladajućim strukturama. Tako se priča o svemogućem ponovila, sada u Hrvatskom nogometnom savezu čiji je Izvršni odbor na sjednici 18. listopada - doslovno usred nogometne sezone - izglasao važne promjene Propozicija natjecanja MAXtv Prve lige!

Ne bi to bilo ništa previše čudno da nije izglasana promjena kako se povećava broj stranaca u momčadima! Dosad je bilo dozvoljeno šest igrača izvan Europske unije, od sada ih svaki klub MAXtv Prve lige smije imati čak osam!

Toliko o želji da se u domaćoj ligi pomogne klubovima da promoviraju i razvijaju hrvatske igrače! Novim se pravilom doslovno ubija svaki nadareni hrvatski klinac koji će se još teže - ili nikako - probijati do mjesta u početnom sastavu!

Objašnjenje iz saveza da su to tražili klubovi preko županijskih saveza, da je inicijator bila Rijeka, te da su se Dinamo i Hajduk s tim složili. Ostale klubove ova odluka ne dira jer i nemaju ni blizu toliko stranaca.

Napomenimo kako Dinamo ima osam igrača izvan EU-a, Istra sedam, Rijeka i Split po pet, Hajduk i Slaven Belupo po četiri, Osijek tri, Lokomotiva, Inter i Cibalia po jednog.