KAKO ĆE SVE ZAVRŠITI?

HNS-u je dosta ultimatuma kada je u pitanju reprezentacija; u Hajduku moraju dati odgovor

13.06.2019 u 08:40

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija opet bi trebala igrati na Poljudu. Izvršni odbor HNS-a donio je jednoglasnu odluku, ali u Hajduku su opet nezadovoljni

Reprezentacija se vraća u Split. Nakon četiri godine i svastike na praznom Poljudu protiv Italije, Hrvatska bi napokon trebala odigrati natjecateljski susret u Dalmaciji.

No predsjednik Hajduka Marin Brbić žali se jer je Hrvatski nogometni savez donio jednostranu odluku.

'Po prvi put, ovakva odluka je donesena bez ikakvih dogovora s Klubom ili, koliko je poznato, gradom domaćinom. Činjenica je da je šira javnost oko odnosa Saveza prema Hajduku podijeljena, pa donošenje jednostrane odluke pokazuje nepromišljenost, nepoštovanje te potencira antagonizam...', dio je Brbićevog priopćenja.

  • +12
Hrvatska - Tunis, prijateljska utakmica 11.6.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sada se na tu temu za HRT oglasio izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

'Hajduk se očitovao da je zainteresiran za jednu od dvije utakmice, Slovačka ili Mađarska, i mi smo donijeli jednoglasnu odluku da bi željeli odigrati utakmicu, naravno, u Splitu. Oni će sada odgovoriti žele li ili ne žele utakmicu. Ono što je bilo, mi smo razgovarali, razgovaramo o odnosima Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza i ja mislim da taj dio ne bi trebalo stavljati nikakve ultimatume kada je u pitanju sama hrvatska reprezentacija', rekao je Kustić.

Na travnjaku stadiona Poljud još je uvijek vidljiva svastika Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić