brbić digao glas

U Hajduku nezadovoljstvo HNS-om: To je nepromišljena odluka i nepoštovanje

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik Hajduka Marin Brbić žali se jer je Hrvatski nogometni savez donio jednostranu odluku prema kojoj bi se kvalifikacijska utakmica protiv Mađarske trebaal igrati na Poljudu...

Izuzetno bitan susret koji će se igrati 10. listopada HNS je potvrdio kako će se igrati na Poljudu, no u Hajduku su nezadovoljni jer se njih o tome ništa nije pitalo, a predsjednik Marin Brbić izdao je poduže priopćenje:

'U pravilu bi odluka o domaćinstvu utakmice nacionalne reprezentacije trebala biti pitanje dogovora između Saveza kao organizatora i Hajduka kao domaćina (bez obzira na to što formalno domaćin može biti i Grad Split kao vlasnik stadiona).

Po prvi put, ovakva odluka je donesena bez ikakvih dogovora s Klubom ili, koliko je poznato, gradom domaćinom. Činjenica je da je šira javnost oko odnosa Saveza prema Hajduku podijeljena, pa donošenje jednostrane odluke pokazuje nepromišljenost, nepoštovanje te potencira antagonizam.

Graditi atmosferu obnove povjerenja i stvaranja preduvjeta za bolje i kvalitetnije odnose u korist svih aktera hrvatskog nogometa, a pritom donositi jednostrane odluke, nemoguće je i kontraproduktivno, jer diskreditira one ljude koji su spremni za razgovor i dogovor, a daje za pravo onima koji su isključivo za sukob.

  • +1

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić

Očito je procjena ljudi u Savezu da je ovo pogodan trenutak za potenciranje već postojećih tenzija.

Vrijeme pred nama i konkretne mjere Saveza koje će oblikovati budućnost hrvatskog nogometa će pokazati je li ova ishitrena jednostrana odluka donesena uistinu pod pritiskom isteka roka za određivanja domaćinstva ili rezultat pogrešne procjene.

Ako je ova odluka donesena odvojeno od tema koje su bile ili tek trebaju biti predmetom razgovora i dogovora o budućnosti hrvatskog nogometa te poštenom i transparentnom odnosu u istome za što je Hajduk itekako zainteresiran, HNS u tom slučaju preuzima isključivu odgovornost za organizaciju utakmice,' kaže Brbić.

Očito trzavicama između Hajduka i HNS-a nema kraja...

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!