FARE TRAŽI SAMO ISPRIKU

HNS neće kazniti Šimunića, a delegat Fife ništa nije vidio!

21.11.2013 u 15:58

Bionic
Reading

Nakon što su u policiji, a potom i HOO-u zaključili da nema nikakvih osnova za kažnjavanje Josipa Šimunića zbog već poznatog 'za dom spremni', jedino se još nogometne organizacije, a to su HNS i Fifa mogu pozabaviti ovim slučajem

No kako je rekao izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, konačnu odluku o mogućem kažnjavanju reprezentativca Josipa Šimunića može donijeti tek nadležne institucije HNS-a. I to kada prikupe sve potrebne 'elemente' da zaokruže slučaj. Vrbanović je naglasio da će to biti uskoro, ali ne sigurno u sljedećih dan ili dva. Dakle, kad se 'prašina malo slegne', a što daje jasnu namjeru da se sve - zaboravi.

Tim prije, kako je Vrbanović naglasio, jer ni Fifin delegat, a bio je to Nijemac Bernd Barutta, u svom izvješću nije zapisao nikakav prekršaj.

'Ne mogu ništa unaprijed govoriti, ali koliko znam, delegat nije upisao ništa. Sve se odigravalo nakon utakmice, tako da on nije čuo ništa', rekao je Vrbanović i odgovorio na upit postoji li mogućnost da HNS Šimunića kazni na temelju video snimke.

'Moram reći, dojam je da mi radimo puno veći problem od toga nego netko iz inozemstva, jer njima ti povici ne znače ništa.'

Reagirati neće ni FARE, organizacija za borbu protiv rasizma koja se bori za ljudska prava. FARE se priopćenjem oglasio u srijedu, a prenosimo dio u kojem od Šimunića traže - samo - ispriku.

Naš djelokrug rada i obveza u mreži FARE nije nadgledanje i prijava neregulative tijekom utakmice po pitanju rasizma i netolerancije, već informiranje, savjetovanje i edukacija svih nogometnih dionika što i činimo već zadnjih osam godina. Partneri obavljaju taj posao prema strogo određenim pravilnicima i uputama propisanim za nadgledanje utakmica.

Josip Šimunić će svakako biti glavni akter sljedećih dana, kako u medijima tako i tema odlučivanja u nacionalnim i međunarodnim institucijama. Svakako se nadamo da je kao i svatko tko proizvede tugu i bol drugima, nije to radio s tom namjerom, i u svom iskrenom neznanju pruži ispriku drugoj strani.'

300069,299980,299952,299948