SLUČAJ ŠRC SVETICE

HNS I Šuker dobili konkurenciju; stigle dvije ponude za zakup terena!

21.01.2014 u 12:46

Bionic
Reading

Zagrebački pročelnik za kulturu i sport Ivica Lovrić izvijestio je o ponudama kojim se dodjeljuje petogodišnja koncesija na najam sportskih objekata na Sveticama, zbog čega su se pobunili rekreativci i stari zakupci

Službeno su objavljene dvije ponude za zakup sportskog centra na Sveticima, dva su ponuđača, Hrvatski nogometni savez i firma Teni d.o.o. Dakle, sudeći po ovom HNS je dobio konkurenciju, a sada je na redu Povjerenstvo za provedbu natječaja da ocijeni jesu li ponude sukladne natječaju, ako jesu, natječaj se predlaže gradonačelniku.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić će u roku od nekoliko dana odlučiti hoće li ga prihvatiti, i ako ga prihvati, sklapa se ugovor na pet godina.

Pročelnik gradskog Ureda za kulturu i sport Ivica Lovrić naglasio je kako je sve po zakonu.

'Ovo nije namješteno i nisu se mnogi obrušili, međutim, pojedini pokušavaju stvoriti dojam. Rekao bih da taj jedan negativan dojam stvara nekoliko dosadašnjih zakupnika teniskih terena na teniskom centru Svetice. Bilo bi dobro njih upitati pod kojim uvjetima su godinama imali te terene u zakup i kakav su ekstra profit stvarali'.

Radi se, kaže Lovrić, o jednom sjajnom projektu koji je od interesa Grada Zagreba i hrvatskog sporta. Tvrdi da oni koji pokušavaju stvoriti neki drugi dojam, neće uspjeti uvjeriti građane u to. Nije mu sporno što je prvo predstavio projekt, da bi nekoliko dana kasnije gradonačelnik raspisao natječaj.


'Zašto je 19. prosinca Skupština Grada Zagreba donijela odluku da se dotadašnja podružnica za upravljanje sportskim objektima, koja je između ostalog, upravljala i Sveticama, izdvaja iz Zagrebačkog holdinga, da prelazi u vlasništvo grada i to je bio trenutak kada se odlučivalo s kojim će objektima ubuduće upravljati ta ustanova. Budući da su Svetice još odlukom gradonačelnika 2011. godine bile izuzete iz upravljanja, a bivša uprava Holdinga nije htjela predati gradonačelniku na upravljanje, stekli su se uvjeti da se to dogodi 20. prosinca', rekao je Lovrić, dok je Goran Bilobrk iz drugog ponuđača naglasio kako je žalosno da se već zna tko će dobiti natječaj, aludirajući na HNS i da ako se to dogodi, da je to dokaz da ovo nije pravna država i da će građani Zagreba gradnjom ovog kampa zauvijek izgubiti Svetice.

Povjerenstvo sada treba ocijeniti jesu li ponude sukladne natječaju, nakon čega će prijedlog na stol pred Bandića. Rok je nekoliko dana. Podsjetimo, koncesija se dodjeljuje na rok od 5 godina.

Svoj stav iznijeli su i ORAH-ovci, koji su stali na stranu ogorčenih građana. Smatraju da je prema dosadašnjim najavama čelnika Grada Zagreba vrlo izvjesno da se ovaj vrijedan, veliki prostor u centru Zagreba namijenjen rekreaciji građana planira prenamijeniti ne samo u zatvoreni nogometni kamp, već u privatni građevinski projekt u interesu lobija bliskih vodstvu Grada.

Misle da je izgradnja nogometnog kampa samo izgovor kojim se ovaj atraktivni prostor u srcu Zagreba planira prenamijeniti u potpuno druge svrhe koje nemaju nikakve veze sa sportskim i rekreativnim sadržajima. Iz ORAH-a poručuju da daju pinu podršku građanima koji skupljaju peticiju za spas Svetica te da će im njihovih 12 vijećnika u tome svesrdnu pomoć.