Predstavljen u Portlandu

Hezonja odabrao Draženov broj na dresu; Biserka Petrović održala mu je lekciju i jasno rekla što o tome misli

04.07.2019 u 10:38

Bionic
Reading

Dubrovčanin Mario Hezonja u svom novom klubu Portland Trail Blazersima nosit će na dresu broj 44, u čast legendarnom hrvatskom košarkašu Draženu Petroviću koji je taj broj nosio na početku svoje NBA karijere. Draženova majka Biserka Petrović za tportal je dala svoje mišljenje o tome, a poslala je i jasnu poruku mladom Hrvatu Hezonji

Nakon što je prvog dana prijelaznog roka u NBA ligi 24-godišnji hrvatski košarkaš Mario Hezonja potpisao ugovor na dvije godine vrijedan 3,6 milijuna dolara za Portland Trail Blazerse, svojom objavom na društvenim mrežama prisjetio se Dražena Petrovića iz dana u kojima je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina nosio dres tog kluba. Nekoliko dana kasnije Hezonja je odlučio kako će u Portlandu na dresu nositi upravo Draženov broj 44. U našoj anketi i vi možete dati svoj glas i reći što mislite o tom potezu.

'Jasno je kako je (Dražen) jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena i imam ogroman respekt prema njemu. Put se nastavlja i drago mi je da sam na njemu. Njegov brat bio mi je trener u reprezentaciji i puno sam ga ispitivao o njemu. Čak i moj bivši broj osam ima simbolike jer su četiri i četiri osam', kazao je Hezonja na predstavljanju u Portlandu.

'Siguran sam da ću se dobro uklopiti. Prošle sezone ova momčad bila je u finalu konferencije, a moj cilj je pogurati je čak i dalje. Jako sam htio biti u uspješnoj momčadi i igrati s boljim igračima jer će mi to pomoći da i ja postanem bolji', dodao je Hezonja na predstavljanju u Portlandu, uz dodatak kako mu je centar Portlanda Jusuf Nurkić kao brat te da su 'jako bliski još iz Zagreba'.

Draženova majka Biserka Petrović, koja se trenutačno nalazi na odmoru u rodnom Šibeniku, iznenadila se kada je doznala kako je Hezonja izabrao baš broj 44. Isti onaj koji je nosio Dražen...

'Drago mi je što je Mario izabrao broj 44 da sve podsjeti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi. Ipak je Portland klub koji ga je draftirao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice. No ovim putem bih mu poručila kako bih željela da se Mario redovito odaziva u hrvatsku reprezentaciju, kao što je to radio Dražen. Bilo bi lijepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kojem sportu reprezentacija svetinja!', kazala je za tportal Biserka Petrović, dobro upoznata s time kako se Hezonja nije odazvao na poziv njenog sina Aleksandra 2017. za Eurobasket, a nakon toga je preskočio i utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u ljeto 2018. Uz to je dodala:

'Pa sjetite se samo ljeta 1993., kada je Dražen, bez razmišljanja, s ozlijeđenim koljenom odlučio igrati u dresu Hrvatske kvalifikacije za Eurobasket. Mnogi igrači danas na tako nešto ne bi ni pomislili i zato poručujem Hezonji da na taj način prati Dražena i njegovu ostavštinu', dodala je gospođa Biserka, očitavši tako pravu lekciju 24-godišnjem košarkašu koji je od prvih dana bio poznat po ogromnom samopouzdanju.

Usput nam je, dok se spremala otići na šibensku plažu popiti kavu, gospođa Biserka ispričala kako je početkom tjedna po tko zna koji put zaplakala zbog svog Dražena. I to u stanu u kojem su živjeli dok nije otišao u Cibonu...

'Jedna obitelj iz Urugvaja je tijekom odmora u Zadru imala veliku želju posjetiti Draženovu spomen-sobu na Baldekinu te su unajmili vodiča za španjolski i rent a carom stigli u Šibenik, u kojem sam ih dočekala. Bili su oduševljeni svime, a podatak kako znaju baš sve o Draženu rasplakao me. Nekoliko sati nakon tog posjeta nisam mogla doći sebi i bila sam baš dirnuta', za kraj je rekla Biserka Petrović.

  • +5
U Šibeniku obilježena 26. obljetnica smrti košarkaša Dražena Petrovića Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX