ZALUDIO EUROPU

Hezonja: Još sam dijete, jurim na hakl s prijateljima

09.08.2011 u 20:51

Bionic
Reading

Mario Hezonja novi je supertalent iz Hrvatske. Još se nije stišalo oduševljenje pojavom Darija Šarića, a već se pojavio samo godinu dana mlađi hrvatski klinac koji bi mogao biti spektakularan igrač

Po dolasku iz Češke, gdje je osvojio zlato i krunu najboljeg 16-godišnjaka Starog kontinenta, Hezonja se ponašao skromno. Pitali smo ga je li svjestan svojeg ekstremnog talenta.

'Neopterećen sam time, ja se želim samo igrati košarke. Eto, žurim u svoj Dubrovnik gdje sam dogovorio hakl s prijateljima'.

Ali skauti i menadžeri već pletu mrežu oko njega.

' Ni time se ne zamaram, pa ja sam još dijete! Ne osjećam njihov pritisak, kao da ih i nema. Doduše, volio bih probati sve lige koje će mi se nuditi, no ne i američku sveučilišnu ligu. Više me zanima da se razvijam kroz klub nego kroz koledž-košarku'.

Svi skauti ističu da Super Mario ima fizikalije kakve se traže u NBA ligi. Iznimno je eksplozivan, ali i sportski drzak. Puknut će tricu s devet metara bez pardona. Štoviše, puknut će je i ako ih je dotad deset promašio.

'Nema stajanja dok ne istekne 40. minuta. Do tada treba i vjerovati da će sljedeća lopta ući u koš', stav je 16-godišnjaka koji je svojim talentom privukao pozornost i samog Michaela Jordana na njegovu kampu u Charlotteu.