SLJEDEĆI KORAK

Helsinki s čak 13 golova najavio teži posao Dinamu

19.07.2011 u 19:46

Bionic
Reading

Prvak Finske HJK Helsinki s dvije je sigurne pobjede i ukupnih 13:0 ušao u treće pretkolo nogometne Lige prvaka gdje će se suprotstaviti hrvatskom predstavniku Dinamu

Finci su već u prvom dvoboju, na gostovanju kod Bangora, slavili 3:0 i praktički osigurali prolaz dalje, no na svom travnjaku nisu željeli ništa prepustiti slučaju. Mreže su mirovale 36 minuta, no u idućih 20 minuta igre Helsinki je zabio čak pet golova i tako demonstrirao razliku u klasi. Nisu se zaustavili sve do kraja i s pobjedom 10:0 zaokružili su mrežu otočana i napunili se samopouzdanjem.

Dva gola zabili su Zeneli, Pukki i Kastrati, a po jednog Ring, Sadik, Rafinha i Parikka. Rijetkima ova imena nešto znače, no treba istaknuti da su Finci igrali bez svoje najveće zvijezde, 40-godišnjeg Jarija Litmanena koji je na treningu zaradio potres mozga i pitanje je hoće li biti spreman za Dinamo.

Dinamo i Helsinki prvi će dvoboj idućeg tjedna odigrati u Finskoj, a uzvrat je na Maksimiru sedam dana poslije. Pobjednik tog dvoboja izborit će zadnje pretkolo LP-a te izravam plasman u skupinu Europske lige kao eventualnu utjehu.