nba liga

Hawksi u gostima iznenadili Buckse; fantastični Trae Young potpuno zasjenio Giannisa Antetokounmpa

24.06.2021 u 09:05

Bionic
Reading

Košarkaši Atlanta Hawksa poveli su 1-0 protiv Milwaukee Bucksa u finalu doigravanja Istočne konferencije NBA lige nakon što su noćas slavili 116:113...

Junak utakmice bio je Trae Young postigavši 48 koševa uz 11 asistencija, a zabio je i ključna slobodna bacanja 4.6 sekundi prije kraja susreta.

'Kada sam pohađao srednju školu, uvijek sam volio igrati na gostujućem terenu. Volim igrati pred gostujućom publikom, to ti daje osećaj da si zaista sa svojom ekipom, mislim da to zbližava ekipu', kazao je Young kojem su nedostajala dva koša kako bi izjednačio rekord karijere.

John Collins je dodao 23 koša i 15 skokova, a Clint Capela 12 koševa i 19 skokova.

Trener Bucksa Mike Budenholzer priznao je kako su on i njegov stručni stožer veći dio noći pokušavali osmisliti odgovor za Younga, ali ga nisu pronašli.

'Morat ćemo postati puno bolji u drugoj utakmici. Young je sjajan igrač. Imao je sjajnu noć, ali smatram da možemo igrati bolje', kazao je Budenholzer.

Kod domaćina najefikasniji su bili Giannis Antetokounmpo s 34 koša, 12 skokova i devet dodavanja, a Jrue Holiday je ubacio 33 koša uz 10 asistencija.

Druga utakmica na programu je u noći s petka na subotu, ponovo u Fiserv Forumu u Milwaukeeu, a igra se na četiri pobjede.

U finalu Zapada Phoenix Sunsi vode 2-0 u pobjedama protiv Los Angeles Clippersa.