DINAMO RUTINSKI

Hat-trick Soudanija Belupu, BBB-i otišli s istoka

03.05.2014 u 16:45

  • +9

MAXtv 1. HNL, 34. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic

Bionic
Reading

Dinamo je u 34. kolu MAXtv Prve lige svladao Slaven Belupo rezultatom 3:0 (1:0) i tako Koprivničane doveo u još težu situaciju uoči završnih etapa borbe za ostanak

Na stadionu je dvoboj pratilo stotinjak gledatelja, dok je 70-ak pripadnika BBB-a napustilo istočnu tribinu nakon što im nije bilo dozvoljeno stati na isti sektor. Ostatak najupornijih po dosadnoj su kiši gledali igru mačke i miša, obzirom da su gosti tek povremeno napuštali svoju polovinu terena.

Prvu ozbiljniju priliku pred vratarom Pelinom 'zakuhao' je Alen Halilović čiji je prizemni udarac spomenuti vratar 'izvadio' iz gola. Husejinović malo zatim nije iskoristio lijep prodor kroz protivničkih 16, a usamljeni Ademi glavom je prebacio gredu sa 8 metara. Mreža se zatresla u 39. minuti. Halilović je pronašao Brozovića koji s desne strane točnim ubačajem pronalazi Soudanija, a Alžirac glavom put do vodećeg pogotka Dinama.


Belupo sve do kraja prvog poluvremena ofenzivno doslovno nije postojao, ali u 45. minuti Brlek je 'osvanuo' sam pred Ježinom. Ipak, prebacio je vratara i gol bacivši u očaj svog trenera Scoriju koji ga je odmah nakon odmora zamijenio.

U nastavku je Dinamo 'digao ručnu' i dozvolio gostima nešto više prostora za manevar, no dilema zapravo nije bilo… Brozović je pokušavao udarcima, mladi stoperski par plavih Šimunović – Capan nije imao pretjeranih zadaća s gostima i odluka je došla sedam minuta prije kraja. Pinto je ubacio u sredinu, a na loptu ponovno natrčao Soudani koji je svojim 15. prvenstvenim golom sezone riješio pitanje pobjednika.

Dvije minute kasnije zabio je Alžirac i treći za svoj hat-trick i konačnih 3:0, a osim po tom ostvarenju ovaj dvoboj ostat će zapamćen isključivo kao vjerojatno posljednji nastup na Maksimiru Davora Vugrinca. Naravno, ako 39-godišnji majstor ne pronađe novi motiv ili njegov Belupo ne ostane u ligi.