NOVI DEBAKL

Hamilton zabio svoj Mercedes u ogradu!

06.02.2013 u 12:48

Bionic
Reading

Lewis Hamilton na loš je način započeo svoju suradnju s Mercedesom. Njegov prvi nastup na F1 testiranju u Jerezu obilježilo je izlijetanje sa staze.

Svjetski prvak iz 2008. godine imao je priliku u ponedjeljak odvesti nekoliko krugova za volanom W04 bolida u promotivne svrhe, da bi u utorak auto prepustio Nici Rosbergu. No Nijemac se zbog problema s elektronikom nije navozio. Samo je 11 krugova proveo na stazi, daleko najmanje od svih vozača koji su nastupili.

Srijeda je trebala biti dan u kojem će Mercedes nadoknaditi izgubljeno, ali ujutro se dogodila nova katastrofa. Lewis Hamilton je zabio svoj W04 u zaštitnu ogradu. Izgubio je kontrolu uoči najsporijeg šestog zavoja Jereza i bolidu više nije bilo spasa.

Kasnije su iz momčadi potvrdili da nesreća nije bila Hamiltonova pogreška, već da je došlo do problema s tlakom na stražnjim kočnicama. Zbog tih problema u srijedu Hamilton više uopće neće izlaziti na stazu. U svakom slučaju, očajan početak nove F1 godine za Mercedes, kojem preostaje mnogo rada na bolidu uoči prve utrke sezone, Velike nagrade Australije 17. ožujka.