LEWIS ZASAD NAJBRŽI

Hamilton silovito krenuo u Abu Dhabiju, ali Rosberg ga prati!

25.11.2016 u 15:38

Bionic
Reading

Lewis Hamiton ostvario je najbrža vremena na prvim slobodim treninzima uoči Velike nagrade Abu Dhabija ovog petka, no Nico Rosberg je bio drugi, a takav plasman donio bi mu u nedjelju naslov prvaka...

Započeo je posljednji F1 vikend sezone, a vozači Mercedesa očekivano su se našli na vrhu na prvim slobodnim treninzima, najavivši veliku međusobnu borbu u nedjelju na utrci.

Lewis Hamilton na prvom je slobodnom treningu vozio krug 1:42.869, više od tri desetinke brži od Nice Rosberga, dok su vozači Red Bulla Max Verstappena i Daniel Ricciardo malo zaostali za Nijemcem i tako najavili da bi mu mogli poremetiti planove.


Na popodnevnom slobodnom treningu opet je Hamilton odvezao najbrži krug 1:40.865, no manje od desetinke brži od Rosberga, dok se Sebastian Vettel probio na treće mjesto, ispred Verstappena i Ricciarda koji su ovaj put zaostali pola sekunde za najbržim. Za njemačkog vozača Ferrarija loše je što mu je kasnije otkazao mjenjač i prijeti mu kazna uoči kvalifikacija.


Na šestom mjestu bio je Kimi Raikkonen u drugom Ferrariju, a među deset su se još našli Bottas, Perez, Hülkenberg i Massa.

Subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 14 sati po hrvatskom vrremenu, kao i nedjeljna utrka.