OTKRIO I RAZLOG

Hamilton priznao: Mučim se, jako loše vozim!

31.05.2013 u 12:10

Bionic
Reading

Lewis Hamilton ne uspijeva se naviknuti na Mercedesov bolid i zato zaostaje za Nicom Rosbergom na početku sezone

Britanski 28-godišnji vozač prešao je iz McLarena u Brawnovu ekipu i u prve tri utrke čini se vrlo brzim, no u posljednje vrijeme sve teže prati Nicu Rosberga. Na zadnjoj utrci u Monte Carlu Nijemac je dominirao i s lakoćom pobijedio, a nezadovoljni Lewis morao se zadovoljiti četvrtim mjestom.

'Ovako je bilo od prve utrke, čak sam se i na zimskom testiranju mučio. Postavke bolida su drukčije od onih na koje sam navikao u McLarenu. To mi je slaba točka ove godine, posebno u posljednje tri utrke u kojima sam bio jako loš. A ova zadnja mi je bila najteža,' priznao je Lewis Hamilton koji kaže da jednostavno nema dobar osjećaj dok sjedi u bolidu, no šef ekipe ima strpljenja.

'Nico je s ekipom četiri ili pet godina i točno zna što raditi unutar ekipe, a Lewis to još pokušava razumjeti i još ne zna gdje ići ako želi raspraviti određene aspekte bolida. Trebat će mu vremena,' izjavio je Ross Brawn pa zaključio:

'Želimo vozače koji će biti blizu jedan drugog i međusobno se pritiskati i tako razvijati. Ne želim vozača koji će biti zadovoljan drugim mjestom. Želim vozače koji će ako nisu brži govoriti kako se žele poboljšati i pokušati izvući više iz bolida.'