VRATIO SE NA VRH

Hamilton napokon bacio Rosbergu rukavicu u lice!

29.04.2016 u 14:23

Bionic
Reading

Lewis Hamilton odvezao je najbrži krug na popodnevnom slobodnom treningu uoči Velike nagrade Rusije, odgovorivši Nici Rosbergu koji je dominirao ujutro...

Mercedes i uoči Velike nagrade Rusije djeluje kao momčad koju će biti jako teško pobijediti. Na jutarnjem treningu Nico Rosberg bio je sedam desetinki brži od svih, dok je na popodnevnom Lewis Hamilton bio taj koji je s velikom prednošću nadmašio konkurenciju.

Britanski 31-godišnji vozač odvezao je krug 1:37.583, najbrži viđen u petak u Sočiju. Drugo mjesto pripalo je Sebastianu Vettelu u Ferrariju koje je zaostao šest desetinki,  ali i imao kvar na motoru, dok Nico Rosberg nije uspio nadmašiti niti svoje najbrže vrijeme na jutarnjem treningu i morao se zadovoljiti trećim mjestom, no jasno je da će biti bliže vrhu na subotnjim kvalifikacijama.

Kimi Raikkonen je završio na uobičajenom četvrtom mjestu s 1.5 sekundom zaostatka, a Daniel Ricciardo predvodi ostatak društva na petom mjestu. Među desetoricom najboljih našao se i njegov kolega Kvjat, kao i dva vozača Williamsa te probuđeni McLareni Buttona i Alonsa.

U subotu su na rasporedu kvalifikacije s početkom u 14 sati po hrvatskom vremenu, koje će dati jasan odgovor tko je favorit za pobjedu u nedjeljnoj utrci, a ona počinje u 14 sati.