POSLASTICA U NEDJELJU

Hamilton mora uzvratiti Rosbergu u ruskom Sočiju!

27.04.2016 u 09:59

Bionic
Reading

Nakon tri pobjede u nizu Nice Rosberga, ovaj vikend na Velikoj nagradi Rusije Lewis Hamilton pokušat će prekinuti dominaciju timskog kolege, a Sebastian Vettel također će tražiti svoju priliku...

Treće izdanje ruske F1 utrke po prvi put će se održati u proljeće, a Nico Rosberg ostaje vozač kojeg svi žele pobijediti. Nakon trijumfa u Australiji, Bahreinu i Kini Nijemac u vrhunskoj formi dolazi i u Soči gdje još nikad nije pobijedio, a ova nedjelja bit će idealna prilika da ostvari svoj prvi trijumf.

Soči Autodrom sa svojih 5.8 km relativno je dugačka staza i ima 18 zavoja, od kojih su mnogi vrlo brzi. Po svojem izgledu dosta podsjeća na otpisanu uličnu utrku u Valenciji. Postavljanje zavoja dosta je umjetno i naizgled nekreativno, no prethodna izdanja utrke i nisu bila tako loša.

U utrci će se voziti 53 kruga, a prvi zavoj djeluje kao mjesto na kojem bi moglo biti nevolja na startu, dok ostatak staze ne nudi previše zamki. Pole pozicija u kvalifikacijama mogla bi biti bitna, ali ne i presudna, jer imamo dvije DRS zone na najdužim ravnim dijelovima nakon prvog i desetog zavoja pa pretjecanje ne bi trebalo biti problem.


Pirelli je ponudio vozačima supermekane, mekane i srednje tvrde gume, a većina momčadi vjeruje da će na ovoj utrci biti najbolja odluka koristiti što mekanije komponente. Više od dva ulaska u boks ne bismo trebali imati u nedjelju. Što se vremenske prognoze, očekuje se sunačno vrijeme tijekom cijelog vikenda.

Što se favorita tiče, Lewis Hamilton pobijedio je na prethodna dva izdanja i morat će tražiti novu pobjedu, s obzirom da već prilično zaostaje za Nicom Rosbergom nakon tri stanice Svjetskog prvenstva. Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen pokušat će pritisnuti Mercedese i vratiti Ferrari na vrh, a bit će zanimljivo vidjeti što mogu vozači Red Bulla koji su ugodno iznenadili prije dva tjedna na Kini. Williams, Force India, McLaren, Haas i Toro Rosso trebali bi voditi ravnopravnu borbu za raspodjelu ostatka bodova.

Subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 14 sati po hrvatskom vremenu, kao i nedjeljna utrka. Ne propustiti!