ČEKA TESTIRANJA

Hamilton: Još ne znam koji je problem s Mercedesom

28.01.2013 u 12:41

Bionic
Reading

Lewis Hamilton jedva čeka početak F1 testiranja u veljači da konačno može dati sud kakav je bolid Mercedesa na stazi.

Svjetski prvak iz 2008. godine napustio je McLaren koji je bio uz njega cijelu karijeru i sljedeće sezone nastupat će za Brawnov Mercedes. Ekipa je to kojoj nije pomogao ni Michael Schumacher prethodne tri godine, koja se jako mučila, posebno u drugom dijelu 2012. godine, kada ih nije bilo ni blizu vrhu. Britanac tvrdi da je strpljiv i neće mu smetati ako bolid ne bude brz od samog početka.

'Ovo je maraton, nije sprint. Nadam se da ćemo ove godine biti konkurentni. Ako dođemo na prvu utrku i budemo na vrhu, to će biti spektakularno, ali ako ne bude tako, nastavit ćemo raditi na tome,' izjavio je Lewis Hamilton pa dodao:

'Još nisam vozio ovaj bolid, ni ne znam koje probleme su imali. Prošle godine nisu imali dovoljno brzine. Nadam se da ću imati veliki utjecaj nakon prvih vožnji novog bolida. Moći ću ga usporediti i reći što imamo i što nam treba, pa bi se mogao poboljšati. No trebat će mi vremena da se naviknem da drukčije kontrole, podešenja i karakteristike aero paketa. Tako da ne znam kad ću biti na vrhu, no spreman sam.'

'Važno je biti realan. Treba se samo sjetiti koliko je godina potrebno da bi se razvilo bolid i našla jedna sekunda kroz sezonu,' zaključio je pobjednik 21 F1 utrke.