BEZ INCIDENATA U PETAK

Hamilton i Rosberg na vrhu, Ferrari oživio u Monzi

03.09.2016 u 16:08

Bionic
Reading

Nico Rosberg i Lewis Hamilton ostvarili su najbrža vremena na prvim slobodnim treninzima uoči Velike nagrade Italije, a Ferrari djeluje bolje nego inače i puno je bliže 'srebrnim strijelama' ovaj vikend u Monzi...

Legendarna talijanska staza domaćin je Formuli 1 ovog vikenda, a prvi slobodni treninzi protekli su bez većih incidenata, s poznatim imenima na samom vrhu.

Na jutarnjem treningu u petak najbrži je bio Nico Rosberg koji je vozio krug 1:22.959, dvije desetinke brže od timskog kolege Lewisa Hamiltona. Treće i četvrto mjesto pripalo je Ferrariju, a Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel zaostali su više od sekunde, dok se među petoricu ugurao i Sergio Perez za volanom Force Indije.


Na drugom treningu poredak se tek malo promijenio. Lewis Hamilton ovaj je put bio najbrži s krugom 1:22.801 i gotovo dvije desetinke prednosti ispred Nice Rosberga pa možemo očekivati još jedan njihov dvoboj za pobjedu tijekom subote i nedjelje.

No, ne treba prerano otpisati probuđeni Ferrari na domaćoj stazi, jer Sebastian Vettel zaostao je manje od pola sekunde, a odmah iza njega četvrto mjesto zauzeo je Kimi Raikkonen. Red Bull se probudio u popodnevnim satima i Max Verstappen spustio se ispod sekunde zaostatka, a odmah ga je slijedio Daniel Ricciardo.


Odličan sedmi bio je Fernando Alonso u McLarenu, a među desetoricom najboljih još su bili Bottas, Grosjean i Button.

F1 vikend nastavlja se u subotu kvalifikacijama koje su na rasporedu u 14 sati, a isto je vrijeme i nedjeljna utrka.