NEŠTO NE ŠTIMA

Hamilton gubi formu: Ne znam što se događa

05.11.2013 u 11:26

Bionic
Reading

Nakon još jednog slabog nastupa na Velikoj nagradi Abu Dhabija, Lewis Hamilton priznaje da je zbunjen vlastitim padom forme

Britanski 28-godišnji vozač pobijedio je prije ljetne stanke u Budimpešti, no zatim su uslijedili slabi rezultati. Već šest utrka u nizu nije završio na pobjedničkom postolju, a u Abu Dhabiju ga je potpuno zasjenio timski kolega Nico Rosberg i morao se zadovoljiti sedmim mjestom.

'Čak i ako me zaustavio promet, nisam bio dovoljno brz. Da sam i bio ispred, vjerojatno bi me prestigli. Sveukupno gledano nisam bio dobar. Kao da sam imao dodatnih 50 kila u autu, bio sam prespor. Nisam imao brzinu,' priznao je Lewis Hamilton te se osvrnuo na pad forme:

'Nisam zadovoljan svojim nastupom, a zadovoljan sam nastupom ekipe. Razvoj i naporni rad su bili nevjerojatni. No, iz nekog razloga meni ne ide. To je zbilja zbunjujuće. Kad počne utrka ne znam što se događa. Zbilja se mučim. U mnogim utrkama je tako bilo.'

'Teško je pretjecati s ovim bolidom. Ferrari nas prelazi na pola ravnice, a mi imamo malu šansu tik ispred zavoja, ali tada je prekasno,' uputio je ipak i kritiku svojoj momčadi svjetski prvak iz 2008. godine.