NAKON SUSPENZIJE

Halilovićev odvjetnik progovorio o transferu u Barcu

03.04.2014 u 14:19

Bionic
Reading

Odvjetnik koji zastupa hrvatskog nogometnog dragulja Alena Halilovića izjavio je da će transfer njegovog pulena u Barcelonu biti dovršen otvaranjem prijelaznog roka...

Jean Louis Dupont je to otkrio španjolskoj radijskoj postaji Esports RAC1, a njegova se tvrdnja temelji na tome da je Halilović, za razliku od njemačkog vratara Marc-Andrea ter Stegena, potpisao ugovor s katalonskim gigantom prije izricanja kazne od strane FIFA-e.

'Nema scenarija prema kojem moj klijent ne bi zaigrao za Barcelonu. Transfer je dovršen prije izricanja kazne' – rekao je Dupont, koji se donekle slaže s FIFA-inom politikom, no ne i načinom na koji ju primjenjuje.

Dupont smatra da bi FIFA trebala dopustiti djeci da, uz pratnju obitelji, potpišu ugovor za nogometne velikane, a sve u svrhu maksimalnog iskorištavanja nogometnog potencijala.


'Ukoliko FIFA ne dopusti da djeca ostvare svoj san i da imaju maksimalne uvjete za trening i napredovanje, onda to nije dobra politika' – zaključio je odvjetnik hrvatskog nogometaša, koji je nedavno potpisao petogodišnji ugovor s Barcelonom.

Podsjetimo, FIFA je Barceloni izrekla suspenziju nesudjelovanja u naredna dva prijelazna roka zbog kršenja pravila o dovođenju igrača mlađih od 18 godina.