NEMA MU SPASA?

Halilovićev HSV u kaosu: Pokopala ga i klupska legenda!

08.11.2016 u 10:13

Bionic
Reading

Nogometaši HSV-a toliko loše igraju ove sezone u Bundesligi da ih je već u studenom pokopao legendarni klupski napadač Uwe Seeler koji je također uvjeren da se Hamburg dugo neće vratiti u prvu ligu...

Uoči utakmice protiv Borussije u kojoj je HSV doživio katastrofalni poraz 5:2 odana je počast na travnjaku najvećoj klupskoj legendi Uweu Seeleru, povodom 80. rođendana.

Svečana atmosfera brzo se pretvorila u razočaranje, a s tribina se orilo 'Osim Uwea, svi možete otići!'. Sam Seeler također je bio iznimno nezadovoljan i iako je tek studeni, pokopao je klub za koji je igrao tijekom cijele svoje karijere.

'Vjerujem da HSV čeka ista sudbina kao Kaiserslautern, München 1860 i Düsseldorf. Nakon ispadanja godinama neće biti kandidati za povratak u prvu ligu. To je nešto što neće pogoditi samo klub, već i cijeli grad,' pesimistično je zaključio jedan od najboljih napadača u povijesti njemačke nogometne reprezentacije, jer HSV ima tek dva osvojena boda iz deset utakmica.

Što se našeg Alena Halilovića tiče, njegov status još se pogoršao posljednjih tjedana pa nije bio niti na klupi protiv Borussije. Seeler smatra da su se kupovine poput ove mladog Hrvata pokazale promašenima i jedini spas vidi u novim pojačanjima ove zime.

'U svakom slučaju treba dovesti nove igrače ove zime, kako bi smo imali ikakve šanse. No, ako i ispadnemo iz lige, HSV ostaje moj klub. Nikad ga neću napustiti,' kaže Uwe koji je u karijeri triput proglašen nogometašem godine u Njemačkoj, a s Elfom je izgubio ono kontroverzno finale SP-a 1966. u Engleskoj.