igra protiv 'svojih'

Halilović bez milosti: Želim zabiti Barceloni, ali neću ja biti kriv ako ne uzmu prvenstvo!

12.05.2017 u 12:08

Bionic
Reading

U 37. kolu španjolskog prvenstva Las Palmas dočekuje Barcelonu (nedjelja, 14. svibnja). Za Alena Halilovića ovo će biti posebna utakmica, njegova bivša momčad stiže na Canare, Kataloncima je svaki bod važan u borbi za naslov prvaka, ali on neće imati milosti...

'Imam puno prijatelja u Barceloni, želim da oni osvoje prvenstvo, ali takav je život… Morat će se uzdati u poraz Reala jer mi želimo pobjedu, želimo se dobrom utakmicom oprostiti od navijača', rekao je za Alen Halilović za Mundo Deportivo u najavi utakmice i napomenuo:

'Poštujem Barcu i ako zabijem gol, neću ga slaviti. Ma prvenstvo ne traje samo jedan dan, nego 38 kola. Ako zabijem gol za poraz Barce, neću ja biti krivac ako ostanu bez naslova. Idemo po gol i po pobjedu, za nas je ovo važna utakmica.'

Dotaknuo se Halilović i ostalih hrvatskih nogometaša u Španjolskoj...

'S Ivanom Rakitićem se često čujem, razgovarali smo prije pet-šest dana. Zna da smo dobri kod kuće i da ćemo na teren izaći 100 posto spremni. Luka Modrić i Mateo Kovačić? I s njima imam dobar odnos, zvao sam ih sve trojicu prije nego što sam stigao iz HSV-a i tražio savjet. Svi su mi rekli da dođem jer će mi odgovarati ovaj nogomet. I tako je i bilo', otkrio je Halilović koji se nakon Barcelone, Sporting Gijona i njemačkog HSV-a napokon skrasio u Las Palmasu. Povremeni hrvatski reprezentativac želi uhvatiti konstantu.

'U Las Palmasu sam sretan, ugodno mi je tu i dobio sam priliku za igru. Nije bilo jednostavno jer sam stigao nakon što tri mjeseca igrao jako malo u Hamburgu, bio sam izgubio ritam i samopouzdanje. Ali želio bih ostati ovdje i sljedeće sezone, nema mi smisla ovaj transfer od pola sezone ako na ljeto odem. Između preseljenja, hvatanja ritma i prilagodbe… Sada kada znam sve o klubu, želim biti važan dio momčadi Las Palmasa u sljedećim sezonama', istaknuo je Halilović koji nije prekrižio ni povratak na Nou Camp.

'Povratak u Barcu? Nikad se ne zna, ali jasno mi je da moram odraditi dvije kvalitetne sezone u komadu... No sad sam u Las Palmasu, a ova momčad želi posjed lopte, napada, stvara prilike. Za mladog igrača mog stila igre ovo je idealan klub', misli Halilović kojemu je jasno da se nije mogao probiti u Barceloni:

'Bio sam jako mlad, imao sam 18 godina, a nakon godine dana u B momčadi sam se dogovorio s Barcom koja je upravo bila osvojila sve u sezoni 2014./'15. Bilo je jako teško dobiti minute pokraj Messija, Neymara, Luisa Suareza, Inieste...', rekao je Alen Halilović koji nije znao da Leo Messi kod kuće, među ostalima, čuva i njegov dres hrvatske reprezentacije:

'Stvarno? Nisam znao, nisam znao to. Tražio sam njegov dres nakon prijateljske utakmice Argentine i Hrvatske 2014. godine i razmijenili smo ih. On je moj idol, najbolji igrač u povijesti. Gdje ja čuvam Messijev dres? Kod kuće u Zagrebu...'