opet slavili protiv APOLONIJE

[VIDEO] Hajduku uspjelo ono što Dinamu nije; juniori Bilih i u proljeće igraju u Europi; pogledajte Nazorov gol 'škaricama'

02.11.2022 u 17:14

Bionic
Reading

Juniori Hajduka i u uzvratu drugog kola Lige prvaka mladih su pobijedili albanskog prvaka Apoloniju, rezultat je bio 3:1. S ukupnih 6:1 momčad trenera Marijana Budimira uvjerljivo se plasirala u play-off, u kojem će se sastati s jednom od drugoplasiranih momčadi natjecanja po grupama. S to su klubovi poput Intera, Ajaxa, Porta, RB Salzburga...

Vrlo odlučno ušli su gosti u utakmicu i poveli već u devetoj minuti. Kako piše službena stranica Hajduka, Redi Kacanoli je ubacio s desne strane, a Erald Maksuti iz blizine ubacio loptu u mrežu. Slijedi brzi odgovor Hajduka – u 10. minuti Rokas Pukštas nakon solo akcije pogađa vratnicu, a dvije minute kasnije nakon slobodnog udarca Marka Capana, Dominik Prpić glavom šutira tik uz okvir gola.

U 15. minuti Bijeli stižu do izjednačenja, Capan je izveo slobodni udarac, lopta je preletjela sve igrače u šesnaestercu, a sasvim iskosa s lijeve strane Jere Vrcić je iz voleja pogodio mrežu udarcem kroz noge vratara Apolonije. Utakmica je nastavljena obostranim napadima, a prvu sljedeću priliku opet smo vidjeli pred gostujućim vratima. Roko Brajković lijepo je prošao po lijevoj strani i poslao prizemnu loptu kroz peterac, na drugoj strani do nje je stigao Vrcić, a njegov šut prema praznoj mreži blokirao je Florian Cakaj. U 30. minuti lijepu akciju odigrali su Pukštas i Mate Antunović, čiji udarac s 12 metara brani Henri Bega. Antunović je četiri minute kasnije pobjegao sam prema golu, sustigao ga je Eliot Begaj i oborio, a sudac mu je pokazao crveni karton.

Prvu priliku u drugom poluvremenu opet su stvorili igrači Hajduka. Šimun Hrgović precizno je ubacio s lijeve strane, a dobar Antunovićev udarac glavom, Bega je refleksno obranio. Ali gostujući vratar ništa nije mogao u 73. minuti, kada je Pukštas prebacio loptu do Krešimira Nazora, a on prekrasno škaricama s 12 metara pogodio gornji lijevi kut.

U 77. minuti i Pukštas se upisuje u strijelce, nakon minijature u šesnaestercu i prebacivanja gostujućeg vratara. Još jednom gostima je u 86. minuti iskosa zaprijetio Nazor, no lopta je otišla pored gola.

Bijeli su tako ostvarili još jednu pobjedu u elitnom europskom natjecanju i plasirali se u play-off, a protivnika će saznati nakon ždrijeba u Nyonu 8. studenoga.

  • +12
Juniori, Liga prvaka: Hajduk - Apolonia 3:1 Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic