divljanje u liverpoolu

Hajduku prijeti rigorozna kazna; ostaju li 'bili' bez šest milijuna kuna?

18.08.2017 u 18:04

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u četvrtak su gostovali u Liverpoolu, kod Evertona, te upisali poraz od 0:2 kojeg će pokušati dostići sljedećeg četvrtka na svom Poljudu

No, kako su Hajdukovi navijači u jednom trentuku krenuli u fizički obračun s domaćin 'fanovima', ali im se u tom proboju ispriječila policija, upitno je hoće li Hajduk u uzvratu imati podršku svojih navijača.

  • +5
Europska liga, 4. pretkolo: Everton - Hajduk Izvor: Reuters / Autor: ANDREW YATES

Naime, nakon incidenta na Goodison Parku disciplinska komisija UEFA-e pregledala je sve materijale s utakmice i donijela odluke po kojima će točkama kazniti Everton i Hajduk.

Domaćin odnosno Everton prijavlje je zbog 'ubacivanja objekata na susjednu tribinu', zbog čega su prijavljeni po članku 16. Disciplinskog pravilnika.

Hajduk je u puno težoj situaciji, njega se tereti za čak četiri prijestupa; 'ubacivanja objekata na susjednu tribinu', potom po istom članku 'zbog nereda navijača na tribinama'.

Po članku 18. Disciplinskog pravilnika Hajduka se tereti za 'ulazak navijača prema travnjaku', te 'oštećivanju objekta i trganju sjedalica'.

UEFA je ove sezone već kaznila Hajduk zabranom igranja jedne utakmice uz prisustvo gledatelja, ali je nakon žalbe Splićana tu kaznu ublažila pa su navijači, ipak mogli pomoći Hajduku u uzvratu 3. pretkola protiv danskog Brondbyja.

Budu li se UEFA-ini disciplinski suci strogo držali pravilnika i tretirali Splićane kao recidiviste, jedna od mogućih sankcija i u ovom slučaju je odigravanje uzvratnog dvoboja protiv Evertona na praznom Poljudu, a za tu su utakmicu ulaznice rasprodane i prije nego li su Splićani poraženi 2:0 u Liverpoolu.

Drugim riječima, Hajduk bi mogao, kazni li ga Uefa praznim tribinama, ostati i bez šest milijuna kuna koliko je inkasirao od prodanih ulaznica.