u najavi hr. dragovoljca

Hajdukov trener poslao poruku podrške Sahitiju, dok pitanje o formi Marka Livaje nije mogao izbjeći: Razumijem da vas je teško zadovoljiti

28.04.2022 u 19:13

Bionic
Reading

Splitski Hajduk u petak će od 18 sati (Arenasport 3, MAXtv) na Poljudu dočekati Hrvatski dragovoljac, u prvoj utakmici 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Uoči dvoboja pred novinare je izašao trener Bilih Valdas Dambrauskas

Hajduk više nema pravo na kiks, želi li s kakvim-takvim nadama dočekati i preostala tri kola Hrvatski Telekom prve lige. Dakle, Hrvatski dragovoljac mora pasti.

Svjestan je toga i trener Hajduka Valdas Dambrauskas, koji je morao razdrmati momčad nakon remija kod Slaven Belupa.

'Nastavljamo se boriti sve dok imamo teoretske šanse. Nije sve u našim rukama, u petak je nova utakmica i neovisno o tome tko izađe na teren, moramo napraviti dobar posao i dobro odigrati. Ne smijemo lagati sebe, drugo poluvrijeme protiv Belupa bilo je za zaborav, ali vratili smo se, trenirali smo dobro i zaista vjerujem da ćemo biti na razini na kojoj želimo biti', rekao je trener Bilih, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Objasnili su novinari Dambrauskasu da bi Dragovoljac bio sedmi na ljestvici ako bi gledali samo drugi dio sezone. A najavili su i da na Poljud ne dolaze izgubiti.

'Nisam razumio pitanje, jer mi gledamo sebe i što mi trebamo učiniti, a ne što Dragovoljcu treba. Dobro igraju u posljednje vrijeme, ali neću se fokusirati na njih. Moramo gledati koliko nama treba bodova, a ne koliko njima treba bodova za ostanak'.

Litavski trener odgovorio je i na pitanje je li razgovarao s Markom Livajom, kojem u posljednje vrijeme i ne ide baš kao što su se svi Hajdukovi navijači nadali.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +13
Slaven Belupo - Hajduk, HT Prva liga, 24.4.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Neki igrači se vrednuju samo kada zabijaju, ali to nikako nije slučaj s Livajom. On sve čini boljima i njegov utjecaj na ekipu je puno veći od njegovih golova. Razumijem da vas je teško zadovoljiti, ali Livajin utjecaj na momčad nemoguće je opisati riječima. Kad je on na terenu, momčad igra na višoj razini'.

I za kraj, nekoliko je riječi posvetio Emiru Sahitiju, koji je sasvim sigurno najtužniji igrač Hajduka u ovom trenutku, jer umrla mu je majka.

'Svi smo u mislima sa Sahitijem. Ponekad se u životu događaju stvari koje su veće od nogometa i svi u klubu smo uz njega'.

Slaven Belupo - Hajduk 0:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport