Objavio Romano

Hajdukov potez vezan za igrača koji bi mogao postati najveći transfer u povijesti

22.11.2023 u 13:57

Bionic
Reading

Nije tajna kako je 19-godišnji igrač splitskog Hajduka Rokas Pukštas možda i najbolji tinejdžer u SuperSport HNL-u

Stoga ne čudi interes za mladog američkog nogometaša litavskog podrijetla - i to nekoliko europskih velikana koji ga već dugo prate. No, kad tako nešto javno objavi na društvenim mrežama Fabrizio Romano, novinar koji ima pouzdane informacije, onda to ima još veću težinu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Talentirani veznjak Rokas Pukštas (2004.) pristao je na novi dugoročni ugovor sa splitskim Hajdukom. Sporazum je postignut do lipnja 2027., uskoro će biti potpisan', napisao je Romano dodavši:

'Mnogi europski klubovi prate Pukštasa koji bi trebao igrati za SAD na Svjetskom prvenstvu 2026.'

No, upravo podatak kako Pukštas – koji u ljeto 2020. godine došao na Poljud na probu - produžuje ugovor s Hajdukom do ljeta 2027. godine dovoljno govori kako su se čelnici kluba željeli dodatno osigurati. Naime, Pukštas više nije otkriće, a koliko je važan u igri hajduka vidjelo se na utakmice koje je preskočio zbog ozljede.

Inače, treba reći kako Pukštas - koji je kao klinac kratko bio u akademijama Manchester Uniteda te Barcelone - prema Transfermarktu trenutačno vrijedi svega tri milijuna eura, ali jasno je kako će klub koji ga želi za njega trebati platiti puno, puno više. Neki su uvjereni kako će njegov transfer – jer riječ je o atletski moćnom igraču koji razumije igru i dominira među starijima - biti sigurno rekordan za Hajduk.

Uostalom, to najbolje dokazuju njegovi golovi i asistencije za Hajduk!

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Najveći u povijesti! Nema sumnje kako ga u ovom trenutku čelnici Hajduka ne bi nikome dali za manje od 15 milijuna eura.

Trenutačni rekorder je Luka Vušković koji je nedavno u transferu vrijednom 13,8 milijuna eura potpisao za Tottenham. Odmah iza njega je Nikola Vlašić koji je u ljeto 2017. prešao u Everton u transferu vrijednom10,8 milijuna eura.

Pet najvećih Hajdukovih transfera:

  • Luka Vušković - 13,8 mil. eura (Tottenham, 2023.)
  • Nikola Vlašić - 10,8 mil. eura (Everton, 2017.)
  • Nikola Kalinić - 7 mil. eura (Blackburn, 2009.)
  • Stipe Biuk - 6,5 mil. eura (Los Angeles FC, 2023.)
  • Domagoj Bradarić - 6,5 mil. eura (Lille, 2019.)

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport