zahuktava se atmosfera

Hajdukov grčki napadač poručio Falcau i Ardi Turanu: Nikada ih ne bi tražio njihove dresove, ali ako oni žele moj, neka slobodno pitaju

21.09.2020 u 21:10

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u četvrtak od 20 sati gostuju kod Galatasaraya u sklopu 3. pretkola Europske lige. Momčad Harija Vukasa u tom okršaju puno očekuje od grčkog napadača Dimitriosa Diamantakosa

'Hajduk je velika momčad, jedna od najvećih u Hrvatskoj. Mislim da je to korak naprijed za mene. Uvijek se bori za naslov, a imam i priliku igrati u Europi. U Splitu je odlično, momčad je dobra. Sretnem navijače u gradu, sve je dobro, uživam ovdje', rekao je Diamantakos za Dalmatinski portal, te nastavio.

'Došao sam jer vjerujem da mogu pomoći klubu u ostvarenju dobrih rezultata. Imam iskustvo, želim pomoći mladim igračima'.

No, za ostvariti neke od ciljeva trebat će biti na puno boljoj razini protiv Renove, zar ne?

'To su utakmice u kojima možeš samo izgubiti. Ako ne prođeš možeš samo imati probleme, a i uvjeti nisu bili lagani. Imali smo šanse za ranije riješiti utakmicu, ali nismo uspjelil. Protiv Galatasaraya će biti drukčije. Moramo biti koncentrirati i iskoristiti jednu-dvije šanse koje ćemo imati'.

  • +2
Hajduk - Slaven Belupo, 3. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ima li Hajduk snage za pohrvati se s turskim velikanom?

Vidjet ćemo našu snagu i level. Svi igrači jedva čekaju utakmicu. Nadamo se prolasku dalje, a zatim i ulasku u skupine Europske lige.

Kakav je Galatasaray, jeste li ih gledali protiv Basaksehira?

'Znamo da su dobra momčad. Imaju dobre igrače, žele igrati nogomet. Moramo biti kompaktni i agresivni, čekati kontranapade. Gledao sam utakmicu. Vidljivo je da u tranziciji imaju probleme'.

Jeste li vidjeli mane u njihovoj igri?

'Da, ali ne želim ih javno reći. Napravit ćemo analizu. Imaju nedostataka, i to ne jedan, već tri ili četiri'.

Kakvi su stoperi Marcao i Luyindama?

'Obojica su dobri igrači. Jaki su, ali obojica nisu baš brzi. Zato mislim da ćemo u kontranapadima imati šanse. Mislim da ih moramo pritiskati i iskoristiti šanse koje nam se ukažu'.

Dok ste bili u Olympiakosu igrali ste s dvojicom igrača Galatasaraya, Elabdellaouijem i Durmazom. Jeste li se čuli?

'Nismo se čuli. Znam ih obojicu, dobri su igrači, ali nisam siguran hoće li igrati'.

Prije šest godina u Ligi prvaka ste u dresu Olympiakosa igrali protiv Juventusa. U igru ste ušli u 83. minuti. Je li to vaša najveća utakmica u dosadašnjoj karijeri?

'Možemo reći da je to moja najveća utakmica u Europi do sada kada se gleda ime protivnika'.

Gdje vidite najveću rezervu u igri Hajduka?

'Promijenili smo trenera, pokušavamo naći filozofiju. Nije lako, stalno su utakmice, ali vjerujem da ćemo iz susreta u susret biti sve bolji'.

Odgovorio je i na pitanje hoće li mijenjati dres s Falcaom ili Ardom Turanom.

'Dresovi se ne mijenjaju zbog problema s koronom. Bolje da je tako, ne želimo dodatne probleme. Ni inače to ne radim. Respektiram protivnika, ali nikad ne bih tražio njihove dresove. Ako oni žele moj, neka slobodno pitaju. Dat ću im svoj bez problema.'