Koronavirus poharao 'bile'

Hajduk zbog 20 zaraženih zatražio odgodu derbija, a sada je stigao i odgovor povjerenika Josipa Breznog; još se ne zna radi li se o britanskom soju

15.02.2021 u 15:01

Bionic
Reading

Zbog velikog broja zaraženih u Hajduku utakmica s Dinamom koja se trebala igrati u 22. kolu HT Prve lige se odgađa za prvi idući mogući termin

Ono o čemu se pisalo je dobilo i službenu potvrdu. Derbi Hajduka i Dinama je i službeno odgođen zbog masovne zaraze koronavirusom u splitskom sastavu. Tako će se susret koji se trebao igrati 21. veljače u 17:45 odgoditi za neka bolja vremena.

'HNK Hajduk nakon što je dana 12. veljače dostavio obavijest i dokumentaciju o pet igrača kojima je potvrđena zaraza koronavirusom, dana 15. veljače dostavio je novu obavijest i dokumentaciju za još sedam igrača. S obzirom na propisano vrijeme izolacije za oboljele, HNK Hajduk nije u mogućnosti odigrati utakmicu 22. kola HT Prve lige s Dinamom u zakazanom terminu 21. veljače, te je zatražio odgodu', piše u odluci povjerenika za natjecanje Hrvatski Telekom Prve lige Josipa Breznog.

U Hajduku je trenutno 12 zaraženih igrača, a pored toga je na koronaviru pozitivno i osam članova stručnog stožera. Splitski epidemiolozi su njihove nalaze poslali i hitno u Zagreb kako bi utvrdili radi li se o britanskom soju koronavirusa. Sumnju na novi soj virusa probudio je broj zaraženih. Od 33 osobe koje su bile na gostovanju u Rijeci, njih 20 je zareženo i to je označilo alarm.

Kako PCR testovima nije moguće utvrditi o kojem se soju virusa radi, splitski su epidemiolozi briseve zaraženih igrača i djelatnika Hajduka poslali u Zagreb na dodatne analize. Još se čekaju nalazi detaljnih testova, a što se tiče derbija, on će biti odigran u prvom mogućem slobodnom terminu. Odluka o točnom novom terminut bit će donesena naknadno.

Pogledajte još jednom najbolje golove 21. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.