izvanredne vijesti

Hajduk je objavio cijelu audiosnimku iz VAR sobe; pogledajte opet poništen gol Livaje

27.02.2024 u 14:37

Bionic
Reading

U Hajduku su, zbog velikog nezadovoljstva suđenjem u utakmici protiv Varaždina u 24. kolu SuperSport HNL-a (1:1), zakazali izvanredne vijesti te su odlučili objaviti audiosnimke iz VAR sobe. Razlog je poništeni gol Livaje pred kraj utakmice...

Izvanredne vijesti iz Hajduka emitirane su za njihove pretplatnike na platformi Hajduk Digital. Uoči njih iz Hajduka su obavijestili korisnike da će 'objaviti cjelovite audiosnimke iz VAR sobe s utakmice u Varaždinu'.

>> U ludoj utakmici Varaždinci s igračem manje zaustavili Hajduk, bilo je tu svega...

Naime oprije je poznato to da su neki mediji objavili dio audiosnimke VAR sudaca (nije poznato kako je došla do nekih medija, op.a.) s utakmice Hajduka protiv Varaždina u 24. kolu SuperSport HNL-a, a koja je završila 1:1. Po mnogima je sporan poništeni gol Hajduka iz 79. minute, koji možete vidjeti u prilogu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

TIJEK OBRAĆANJA U VIJESTIMA

  • Prikazan je na ekranu upit Hajduka upućen HNS-u o VAR odlukama i audiosnimkama koje su procurile u javnost, čime su vijesti zaključene. Pogledajte u prilogu dopis:
  • Pregledavao se i poništen gol Hajduka iz 79. minute. Sudac Jović je spominjao da je cijeli sustav pao te kako će pregled gola dugo trajati: 'Ne vidimo tu ništa', spominje VAR sudac Joviću. Nakon toga ponovno se obraća glavnom sucu i govori: ‘Fran, zaleđe je.' Pregled se nastavio, a VAR suci, čini se, i dalje nisu bili sigurni u svoju odluku.
  • Također je puštena komunikacija suca s VAR sobom u 61. minuti, kada je igrač Varaždina igrao rukom. 'Pukštas mu drži ruku na leđima i zato dolazi do igranja rukom, nema tu ništa', govori se sucu Joviću iz VAR sobe. Jović je rekao VAR sobi: 'Ako je ruka, j**ga, zovite me da gledam', a ipak je dobio poruku da igranje rukom nije kažnjivo.
  • Objavljuju i komunikaciju iz VAR sobe i suca Frana Jovića te kažu da je bila kaotična, uz puno psovki, a na kraju je donesena odluka da gol vrijedi.
  • Voditelj vijesti pokazuje situaciju kod prvog gola Varaždina, kad je Livaja povlačen na sredini terena.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Sažetak utakmice pogledajte u prilogu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport