juniori

Hajduk u završnici ostao bez dva velika boda, ogroman kiks Dinama

02.09.2023 u 16:40

Bionic
Reading

Juniori Hajduka ostali su bez dva vrijedna boda u nevjerojatnoj završnici utakmice protiv Gorice. U petom kolu Juniorske nogometne lige Bili su kod kuće odigrali 2:2

Juniori Hajduka ostali su bez dva vrijedna boda u nevjerojatnoj završnici utakmice protiv Gorice. U petom kolu Juniorske nogometne lige Bili su kod kuće odigrali 2:2 s Goricom.

Upornost gostujućeg trenera koji je povicima s klupe gurao svoje igrače u naizgled izgubljenoj situaciji s dva pogotka minusa, isplatila se u posljednjim trenucima sudačke nadoknade.

Najprije je u 89. minuti vratar Hajduka Davyd Fesyuk spašavajući jedan korner servirao loptu na nogu Patriku Đurašiću koji je iskoristio poklon. U posljednjim sekundama sudačke nadoknade izborili su gosti loptu u šesnaestercu, udarac s 12 metra odlično je obranio Fesyuk, a odbijenu loptu Leon Agatić ubacio u mrežu za konačnih 2:2.

Do opisanog finiša sve je bilo na strani Hajduka. Nakon kornera koji je u sedmoj minuti izveo Duje Reić, loše je reagirala obrana Gorice i Niko Pavić je iz blizine glavom pogodio mrežu. Hajduk je dominirao, posebno razigran bio je Noa Skoko, nezaustavljiv za obranu gostiju. Skoko je u 20. minuti odličnu igru okrunio lijepim pogotkom s 15 metara iskosa. I udarac Reića u 26. minuti bio je snažan, ali je završio pored desne vratnice. Gosti su u prvih 45 minuta samo jednom pogodili okvir gola, Juraj Josip Radočaj iz dobre pozicije pokušao je iz prve prebaciti Fesyuka, koji je odlično intervenirao.

Jedinu priliku za pogodak u nastavku Gorica je stvorila u 67. minuti nakon kornera, udarac glavom s druge vratnice išao je prema mreži, ali je odličnom intervencijom s gol linije loptu izbio Marino Skelin, koji se tom prilikom i lakše ozljedio, ali je nastavio igru.

Bijeli su tako propustili priliku da na derbi 6. kola u Maksimiru koji se igra 16. rujna odu s maksimalnim bodovnim učinkom.

No, kiksao je i Dinamo u Dugopolju. Momčad Tomislava Brnadića na stadionu Hrvatskih vitezova s 2:1 svladala je favoritirane goste iz Zagreba koji su poveli 1:0 prekoo Matije Ruškovačkog, a Dugopolje preokrenulo rezultat golovoma Karla Martinovića u 64. i Ivana Katića u 85. minuti stiglo do pobjede.

Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje juniora Dugopolja koji su razveselili i hajdukovce jer će derbi s Dinamom ipak dočekati s dva boda prednosti.  Ovakav rasplet kola iskoristila je Lokomotiva koja je uvjerljivom pobjedom protiv Kustošije 4:1 preuzela vrh ljestvice s maksimalnih 15 bodova. 

Standings provided by Sofascore