SuperSport HNL

Hajduk u velikom derbiju na Poljudu dočekuje Osijek; evo gdje možete gledati utakmice 16. kola SuperSport HNL-a

05.11.2022 u 11:16

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu dvije utakmice 16. kola SuperSport NHL-a. Derbi na Poljudu igraju drugoplasirani Hajduk i treći Osijek (17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv), a prije njih će na teren Slaven Belupo i Lokomotiva (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Na domaćim nogometnim terenima danas je na rasporedu prava poslastica, u derbiju 16. kola SuperSport HNL-a na Poljudu će drugoplasirani Hajduk ugostiti treći Osijek (17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv), a kao 'zagrijavanje' za ovaj sraz sjajno će poslužiti susret Slaven Belupa i Lokomotive (15 sati, MAXSport 1, MAXtv).

HAJDUK - OSIJEK (17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Derbi 16. kola SuperSport HNL-a igra se na Poljudu, a ovaj je susret izuzetno važan za obje momčadi, kako u borbi za drugo mjesto na ljestvici, tako i u pokušaju da ostanu u rezultatskom priključku s vodećim Dinamom.

Hajduk derbi dočekuje s nizom od deset utakmica bez poraza u prvenstvu, nanizali su 'bili' šest pobjeda i četiri remija, a posljednji su poraz zabilježili još u 7. kolu, 28. kolovoza i to baš od Osijeka (2:1 u Gradskom vrtu!). Hajduk uz to na Poljudu ima 14 utakmica u nizu bez poraza (11 pobjeda, tri remija).

  • +11
Lokomotiva - Hajduk, 15. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Problem? Hajduk u posljednjih 11 međusobnih ogleda s Osijekom ima samo jednu jedinu pobjedu uz pet poraza i pet remija!

'Spremni smo, atmosfera je dobra, svakako bi bilo dobro doći do pobjede i dat ćemo sve od sebe da to i napravimo', poručuje uoči derbija trener Hajduka Mislav Karoglan te dodaje:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Iako su posljednje utakmice Hajduka i Osijeka bile dosta tvrde i s malo golova, vidjet ćemo u kojem smjeru će ići ova utakmica. Obje momčadi imaju jednake ambicije, nama je pobjeda imperativ, ali vidjet ćemo u kakvom svjetlu će se Osijek predstaviti. Ovo je svakako derbi kola, imamo veliki niz utakmica bez poraza, Osijek isto ima puno odličnih rezultata stoga vjerujem u dobru utakmicu i pobjedu Hajduka.'

Osijek na Poljud stiže ohrabren pobjedom (1:0) u derbiju protiv Dinama u prošlom kolu.

'Nitko nije očekivao da ćemo protiv Dinama odigrati tako dobru utakmicu, ali to je rezultat kvalitetnog rada kroz cijeli tjedan. Ta pobjeda je izazvala i veliko emotivno pražnjenje, glave su prazne i zbog toga sam naglasio pripremu za iduću utakmicu. Protiv Hajduka će nam trebati jednaka razina mentalne i fizičke pripreme kako bismo u Splitu imali priliku za ostvariti dobar rezultat', upozorava trener Osijeka Rene Poms i dodaje:

  • +11
Osijek - Dinamo, 29.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

'Vidjet ćemo kakva će biti situacija s Čeberkom, možda tu bude promjena. Ali nemamo razloga puno mijenjati, momčad je odradila dobru utakmicu, igrači su kvalitetno trenirali, ali volim čekati zadnji trening za konačnu odluku o sastavu. Puno igrača je na visokoj razini, imam širok izbor kvalitetnih igrača i to je svakako dobra stvar za trenera. Hajduk ima odlučnu momčad, sjajne individualce, ali ako smo na maksimumu imamo velike izglede napraviti nešto.'

Napomenimo kako Osijek na Poljudu nije izgubio posljednjih pet utakmica, ima pobjedu i četiri remija.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Momčad Slaven Belupa i dalje je najugodnije iznenađenje nove sezone SuperSport HNL-a, 'farmaceuti' drže četvrto mjesto na ljestvici, a trener Zoran Zekić ima razloga za zadovoljstvo.

'Moram reći da sam dobro raspoložen, unatoč ovom tmurnom vremenu, i nadam se da ću nakon utakmice s Lokomotivom biti još bolje. Čeka nas izazova utakmica, ali moji igrači i njihov pristup, odnos i ponašanje na treninzima mi bude optimizam. Moramo biti spremni reagirati tijekom svih 90 minuta na sve što će se događati na terenu protiv odličnog protivnika', rekao je Zekić i dodao:

  • +7
HNK Gorica - NK Slaven Belupo, SuperSport HNL, 15.kolo Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

'Idemo iz utakmice u utakmicu, pokušavamo uživati. Uživaš i kad se braniš, ponekad patiš, ponekad kad napadaš. Sve je kako bi trebalo biti, a ako se krenemo drugačije ponašati, neće biti dobro. To nam se već pokazalo u nekoliko utakmica u sezoni, kada smo gadno nastradali. Volio bih da ostanemo prizemni, normalni, da ne precjenjujemo nikoga, ni sebe ni protivnika. Nekih 15 godina sam trener, a sad imam situaciju kakvu nikad nisam imao. U završnici sezone imam apsolutno sve igrače zdrave. Moram reći da sam pobornik načina na koji Lokomotiva igra. Jako su mladi, poletni, motorični, igraju moderan nogomet, okomit...'

Lokomotiva je u prošlom kolu u Kranjčevićevoj odigrala 2:2 s Hajdukom, a sad ih u Koprivnici čeka novi izazov.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Gostovanja u Koprivnici uvijek su bila tvrda i zahtjevna. Slaven Belupo je četvrti na tablici, ima deset bodova više od nas, moramo biti maksimalno angažirani i koncentrirani tijekom cijelog susreta', poručuje trener 'lokosa' Silvijo Čabraja i dodaje:

'Utakmica protiv Hajduka napunila nas je dodatnim samopouzdanjem, no nismo poletjeli, čvrsto stojimo na zemlji jer znali smo i prije koliko vrijedimo. Ako nastavimo igrati na visokom nivou iz proteklih utakmica, tada se možemo nadati pozitivnom rezultatu.'

U Koprivnici 'lokosi' neće moći računati na jednog od junaka remija s Hajdukom, Indrit Tucij propušta ovaj sraz zbog žutih kartona.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore