VEČERAS JE NAŠA FEŠTA...

Hajduk u fantastičnoj atmosferi Poljuda slomio Dance

03.08.2017 u 22:26

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka plasirali su se u play-off Europske lige, jer su na prepunom Poljudu svladali Brondby 2:0, dok je prva utakmica ova dva kluba završila bez pogodaka

'Večeras je naša fešta' orilo se Poljudom. Hajduk se poslije 75 dana vratio na svoj stadion i to obilježio velikim europskim trijumfom. Prije toga splitska momčad je imala šest utakmica, ali sve izvan svog nogometnog hrama. Pred svojim vjernim navijačima, koji su stvorili fenomenalnu atmosferu, Carrillovi izabranici nisu mogli zakazati.

U prvih 45 minuta Hajduk je prepustio posjed lopte Dancima koji su imali jalovu inicijativu. Svi njihovi pokušaji završavali su u sjajnom defenzivnom bloku domaćih nogometaša.

  • +20
Hajduk - Brondby, 3. pretkolo Europske lige Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

S druge strane 'bili' su mogli do pogotka. No prvo se iskazao odlični vratar Brondbyja Ronnow koji je u 15. minuti u razmaku od samo nekoliko sekundi obranio udarce Vlašića i Kožulja, a u 37. minuti Memmola je ubačajem s lijeve strane pronašao na suprotnoj usamljenog Kožulja koji je iz blizine s desetak metara poslao loptu pored vratnice.

U nastavku se napokon otvorilo za hrvatskog predstavnika, a u junaka se pretvorio Erceg. On je prvo u 59. minuti iz blizine u mrežu pospremio jedan Memmolin prizemni ubačaj s lijeve strane, a zatim je samo četiri minute kasnije došao do drugog pogotka.

Hajduk - Brondby 2:0

Savvas je prethodno pogodio vratnicu, a u nastavku akcije Hamza je odbijenu loptu oštro ubacio na pet metara gdje je spretni Erceg postavio nogu za 2:0 i ludilo na Poljudu.

Do kraja susreta Hajduk je sigurno držao prednost, a da je u završnici bilo malo više koncentracije mogao je i uvjerljivije slaviti protiv borbenog, ali bezopasnog gosta.

Inače, prije samog početka bilo je svečano na Poljudu. Na travnjak su izašli vatrogasci koji su se Torcidi zahvalili prigodnim transparentom (Samo zvijezde ne možemo ugasiti. Vaši vatrogasci) za pomoć u gaženju požara koji su harali Dalmacijom za što su dobili ovacije, a isto tako Poljud je imao priliku pljeskom nagraditi svjetske prvake u vaterpolu zajedno s izbornikom Ivicom Tuckom.  

HAJDUK: Stipica - Juranović, Nižić, Lopez, Memolla - Gentzoglou, Kožulj (Šehić, 75), Hamza - Vlašić, Erceg (Said, 82); Futacs (Pešić, 90+1)

BRONDBY: Ronnow - Larsson, Hermannsson, Roecker, Crone - Fisker (Tibling, 65), Norgaard, Vigen; Mukhtar - Wilczek (Kalmar, 65), Halimi (Mensah, 62)