90 GODINA PRIMORCA

Hajduk teško pobjeđuje i protiv trećeligaša

17.11.2009 u 17:26

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u prijateljskoj su utakmici pobijedili Primorac iz Biograda sa 2:1. Pogotke za Splićane zabili su Tomasov i Čop, a za Biograđane Tokić

Trener Edoardo Reja je na megdan trećeligašu izveo kombiniranu momčad, na golu je bio Tomić, četvorica u zadnjoj liniji Rubil, Smoje, Vejić i Šerić, u veznom redu Obšivač, Skoko, Tomasov, a u napadu Anas Sharbini, Cernat i Vukušić (4-3-3). Priliku su dobili Stipica, J. Buljat, Andrić, Thuaghingo, Rodić, Grubić, Tičinović, Jertec, Paraiba i Čop koji je postigao pobjedonosni gol za Hajduk (52. minuta) nakon nesebične asistencije Darija Jerteca.

'Bili' su poveli već u trećoj minuti. Gol je postigao Marin Tomasov koji je lijepim udarcem s ruba šesnaesterca svladao domaćeg vratara Juričina. Slavlje Hajduka nije dugo trajalo jer je već u sljedećoj minuti Moravčić prihvatio jednu loptu, proslijedio do Tokića koji je iznenadio Tomića i poslao loptu u mrežu. Mogli su se Biograđani proslaviti jer je Moravčić u istoj minuti pogodio vratnicu, a pred kraj susreta je lijepu priliku promašio i Vodopija.

'Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast igrati utakmice u kojoj jedan klub obilježava 90 godina postojanja. Hvala svima koji su na ovako lijepo primili', rekao je kapetan Hajduka Srđan Andrić i dodao da su Biograđani mlada i poletna momčad koja će za godinu-dvije sigurno napredovati.