ode još jedan...

Hajduk se riješio igrača kojeg je plaćao 250.000 eura na godinu; ovo je veliko olakšanje za sve

02.08.2019 u 16:39

Bionic
Reading

Španjolski branič Borja Lopez (25) dobio je dopuštenje Hajduka za odlazak na liječnički pregled u Gijon, što će prethoditi njegovom prijelazu iz redova splitske momčadi u klub u kojem je Španjolac ponikao, potvrdili su iz Hajduka

U petak su lokalne španjolske novine La Voz de Asturias izvijestile kako je španjolski drugoligaš Sporting Gijon dogovorio s Hajdukom transfer Borje Lopeza (25).

'Ispunjen je cilj. Sporting je pronašao formulu za priključenje odabranog čovjeka koji bi tebao zatvoriti obrambenu liniju. Asturijska momčad i hrvatski klub postigli su financijski sporazum koji ispunjava zahtjeve svih strana', navele su te novine iz sjeverne pokrajine Asturije u kojoj se nalazi grad Gijon.

Lopez za Hajduk igra od 2017. godine, kad je stigao do Splita preko Monaca i B momčadi Barcelone, a prema podacima s Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša, njegova vrijednost je procijenjena na 800.000 eura.

'Sporazum nije zaključen. Barem zasad', rekao je Sportingov glasnogovornik Leli Rubiera u telefonskom razgovoru za Hinu.

Borja Lopez je ponikao u Sportingu te je 2013. godine proveo sedam mjeseci u prvoj momčadi. Za Hajduk je nastupio u 65 službenih utakmica, a u ovoj sezoni je odigrao svih 90 minuta u uzvratnom dvoboju Hajduka i malteške Gzire na Poljudu. Možda bi mu bilo i bolje da nije igrao, posebice s obzirom na sramotan poraz 'bilih' i ispadanje iz Europske lige od poluamaterske momčadi... No, otkad je na klupi Splićana Sinišu Oreščanina zamijenio Damir Burić, španjolski branič nije bio u momčadi u početna dva kola Hrvatski Telekom Prve lige, u kojima je Hajduk pred svojim navijačima pobijedio Istru 2:0 te slavio 3:0 u gostima kod Varaždina.

  • +3
Europska liga, 1. pretkolo: Hajduk - Gzira U. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Lopezov ugovor s Hajdukom istječe za godinu dana, u ljeto 2020. godine. Na Poljudu je zarađivao 20.000 eura na mjesec, odnosno oko / ili nešto više od 250.000 eura (s premijama) na godinu. Njegov bi odlazak poprilično rasteretio proračun 'bilih', glupo je reći, ali sigurno je olakšanje za sve. I za nezadovoljnog igrača, ali i za klub koji će možda za dio tog novca angažirati još neko pojačanje...

Novine La Voz de Asturias i El Comercio izvijestile su prošli tjedan da bi on htio prijeći u Sporting, no da španjolski klub ne raspolaže značajnim financijskim sredstvima. Lopez i Hajduk su tada odbili to komentirati.