SVE OČEKIVANO

Hajduk prošao Moslavinu, Torcida napustila Poljud

28.10.2009 u 21:22

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka posljednji su se uspjeli plasirati u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa. Rejina je momčad svladala drugoligaša Moslavinu 5:1. Naravno, ni ova utakmica nije mogla proći bez Torcidine poruke predsjedniku Svaguši. U 59. minuti Torcida je demonstrativno napustila Poljud

Iako je trener domaćih Edoardo Reja na teren poslao momčad bez igrača koji po svojem statusu i plaći zaslužuju mjesto u startnoj postavi, a to su između ostalih Subašić, Vejić, Šerić, Maloča, Anas i Ahmad Sharbini, Paraib, Ibričić, Andrić i Skoko, Hajduk je ipak prošao drugoligaša Moslavinu.

Junak pobjede Hajduka bio je Duje Čop, koji je zabio tri gola. Pridružili su mu se Tičinović i Jertec, dok je jedini pogodak za goste zabio Iveković. Istina, bio je to izjednačujući gol, ali veće rezultatske neizvjesnosti nije bilo.


Kao što se najavljivalo, Torcida je u 59. minuti utakmice demonstrativno napustila Poljud, a na sjevernoj je tribini bilo oko dvije tisuće navijača, koji su do 52. minute šutjeli, a onda su pet minuta započeli skandirati protiv predsjednika kluba Svaguše i gradonačelnika Keruma te paliti razna pirotehnička sredstva. Uz poruke Svaguši 'odlazi iz Hajduka' i 'jeb.. Kerum' napustili su stadion u 59. minuti. Na svu sreću, incidenata više nije bilo.

Torcida upravo danas slavi 59. rođendan. O gotovo sigurnom bojkotu derbija s Dinamom definitivna će se odluka donijeti večeras, a za četvrtak ujutro najavili su i službeno priopćenje.