Povremeni poljski reprezentativac

Hajduk pronašao zamjenu za Hamzu Barryja; 'bijeli' dovode veznjaka vrijednog milijun eura

02.07.2020 u 19:52

Bionic
Reading

Hajduk želi dovesti Dominika Furmana iz Wisle Plock

Hajduk prolazi kroz jako loše razdoblje. Igra splitskog sastava je daleko od onoga što žele navijači, a borbu za drugo mjesto će ovakvim pristupom gotovo sigurno izgubiti. U 32. kolu Hrvatski Telekom Prve lige Splićani su izgubili od Gorice s 3:1 i sada su četvrti s 54 boda, dva više od pete Rijeke i dva manje od trećeg Osijeka, te tri manje od drugoplasirane Lokomotive.

Stvari ne izgledaju dobro za Hajduk niti u budućnosti. Nekoliko igrača sigurno će napustiti klub, a to je najavio i najbolji igrač Hajduka Hamza Barry kojeg će bijeli teško zamijeniti. Barry je za Hajduk u 133 utakmice zabio 10 golova i upisao 11 asistencija, a za splitski sastav je bio pravi pokretač igre. Zato se u Hajduku već sada trude pronaći pojačanja koja bi klub digla na razinu više i zamijenila i Hamzin i odlaske drugih igrača.

Jedno od potencijalnih pojačanja pronašli su u Poljskoj. Sportske novosti pišu kako su bijeli već u završnoj fazi pregovora s veznjakom poljske Wisle iz Plocka, Dominikom Furmanom. Furman je karijeru započeo u Legiji iz Varšave iz koje je 2014. godine otišao u Toulouse za 2.65 milijuna eura.

Ipak, za francuski sastav je odigrao samo pet utakmica prije nego što je 2017. prodan u Wislu Plock za 150.000 eura. Francuzi su ga u međuvremenu i posudili talijanskoj Veroni, ali za njih je upisao tek jedan nastup. U Wisli je ove sezone u 34 utakmice zabio sedam golova i upisao šest asistencija i tako klubu pomogao u borbi za ostanak. Na ljestvici klubova koji se bore za ostanak u ligi Wisla je četvrta od osam klubova, odnosno ukupno 12. klub u Poljskoj.

Furman, koji je skupio i tri nastupa za poljsku nogometni reprezentaciju, prema Transfermarktu vrijedi milijun eura, ali u Hajduk bi došao potpuno besplatno jer mu ugovor s Poljacima vrijedi samo do kraja srpnja ove godine. Pitanje je samo hoće li 'bijelima' biti pojačanje ili novi promašaj?